Doğal Sabunlar ve Cilde Faydaları

Sağlıklı ve güzel görünen bir cilt için en önemli adım cilt temizliğidir. Hepimizin belli başlı cilt bakım rutinleri var. Yüz temizliğimiz için yüz temizleme jelleri, köpükleri vb. ürünleri günlük rutinimize dahil ediyoruz. En uygun ürünü bulmak için onlarca ürün deniyor, çoğunlukla da yüksek miktarlar harcıyoruz.

Her şeyin en sağlıklısının doğada olduğu bir gerçek. Eğer siz de yüz temizliğinizde kimyasallara yer vermek istemiyor ve doğal çözümler arıyorsanız, çok daha az masrafla cilt temizliğinizi sağlamanın yoluyla tanışın. Doğal sabunları ve cildimize olan faydalarını birlikte inceleyelim.

Kükürtlü Sabun

Kükürtlü sabun, belki de doğal sabunlar arasında en popüler olanı. Kükürtlü sabun akne problemine iyi gelmesiyle biliniyor. Ciltteki fazla yağı emerek yağ dengesini sağlamakla birlikte sivilceleri kurutuyor ve siyah nokta sorununa da çözüm sağlıyor. Anti bakteriyel özelliği sayesinde ciltte mikroorganizmaların barınmasını engelliyor.

Kükürtlü sabunun cildi kuruttuğunu bilmekte fayda var. Cilt kurutucu özelliği kükürtlü sabunu yağlı ciltler için uygun yapıyor. Cilt bakım rutininize dahil ederseniz ardından nemlendirici kullanmayı kesinlikle unutmayın.

Zeytinyağlı Sabun

Zeytinyağının faydalarını hemen hemen hepimiz duymuşuzdur. Saçlarımıza oldukça iyi gelen zeytinyağı, sabunda kullanıldığında cildimizde de olumlu etkiler sağlıyor. Zeytinyağlı sabunun bilinen en önemli özelliği yaraları çabuk iyileştirmesi. Bu etkisiyle akne ve egzama gibi problemlere de iyi geliyor. Yüksek oranda E vitamini içeren zeytinyağlı sabun cildi beslerken yaşlanma belirtilerine de iyi geliyor.

Sabun, Cilt Bakımı, Yüz Temizliği, Sivilce Sorunu

Kil Sabunu

Cilde olan faydalarını duymaya alışık olduğumuz kil, sabun şeklinde kullanıldığında da gözle görülür derecede fayda sağlıyor. Kil sabununun en bilinen faydası leke problemine iyi gelmesi. Bunun yanında siyah noktaların giderilmesinde ve gözeneklerin küçültülmesinde de etkili. Kükürtlü ve zeytinyağlı sabunda olduğu gibi, aknenin iyileşmesinde de yardımcı bir rol üstleniyor.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Gül Sabunu

Gül de cilt problemlerine iyi gelen bitkilerin başında geliyor. Gül sabunu nemlendirici özelliğiyle düzenli kullanıldığında cilde parlaklık ve canlılık kazandırıyor. Antibakteriyel olması cildin mikroplardan arınmasına yardım ederken cildin ferahlamasını ve rahatlamasını da sağlıyor.

Papatya Sabunu

Papatya yağından yapılan papatya sabunu, Kleopatra’nın güzellik sırrı olarak da biliniyor. Papatya sabunu, özellikle yağlı ciltler için tonik etkisi sağlıyor. Düzenli kullanıldığında cilde parlaklık kazandıran sabun cildi sıkılaştırıyor ve tıkalı gözenekleri açıyor. Kullanım sonrası yarattığı ferahlık hissiyle sıcak havalarda kullanmayı seveceğinize eminiz.

Lavanta Sabunu

Lavanta sabununun sevilmesinde rol oynayan en önemli özelliği rahatlatması. Strese karşı kullanılan sabunlardan biri olan lavanta sabunu, cildin yağ dengesinin sağlanmasında, akne probleminin giderilmesinde, cildin nemlendirilmesinde ve ölü derilerden arınmasında etkili. 

Tarçın Sabunu

Sakinleştirici ve rahatlatıcı özelliğiyle tanınan sabunlardan bir diğeri tarçın sabunu. Rahatlatıcı kokusuyla oldukça sevilen tarçın sabununun cilde birçok faydası var. Ciltteki pürüzlerin giderilmesinde etkili olan sabun, kaşıntı gibi problemlere iyi gelirken cilde parlaklık veriyor, nemlendiriyor ve yağ dengesinin korunmasına yardımcı oluyor.

Yasemin Sabunu

Kuru ve hassas ciltlere en iyi gelecek sabunlardan biri yasemin sabunu. Kırışıklıklara iyi gelen yasemin sabunu cilde esneklik kazandırıyor ve nemlendiriyor. Kokusuyla rahatlatan ve neşe veren bir sabun olduğu da söyleniyor. Cildi besleyerek gençleştiren ve parlaklık kazandıran bir sabun olduğunu söylemeliyiz.

Defne Yağı Sabunu

Kuru ve hassas ciltlerin seveceği bir diğer sabun defne yağı sabunu. Cildi nemlendirirken antiseptik özelliği ile etkili bir temizlik sağlıyor. Gözenekleri açarken egzama gibi problemlere iyi gelen sabun, mikroplara karşı savaşmasıyla akne ve sivilce tedavisi için biçilmiş kaftanlardan..

Siz de değişik ürünler denemekten sıkılıyor ve kimyasallardan uzak durmak istiyorsanız, cilt tipinize uygun sabunları denemelisiniz. Sabun kullanmak cildi kurutabileceğinden, nemlendirici uygulamayı asla ihmal etmeyin. 

Kekik Sabunu

Egzama ve cilt hastalıklarına iyi gelen kekik sabunun faydaları arasında kepek sorununu gidermesi de gelmektedir. Genel olarak cilt hastalıklarına iyi gelen kekik sabunu, cildi temizler ve tahriş olmuş derinin iyileşmesini kolaylaştırır.

Okyanus Sabunu

Akne sorunu ve siyah nokta sorunu olanların yüz temizliğinin ilk aşaması olan yıkama için okyanus sabunu tercih edilmektedir. Okyanus sabunu mavi renkte olup, cildi ferahlatıcı etkisi vardır. Temizlik ve ferahlığı sağlayarak, her zaman duru bir cilt görünümü sağlayan bu sabun türü eczanelerde satılır.

Çay Yaprağı Sabunu

Çay yapraklarından elde edilen sabun çeşidi, cilt lekelerinin giderilmesi ve fazla yağlanmanın önlenmesi için kullanılır. Siyah nokta görünümünün azalmasını da sağlar.

Nar Sabunu

B1 ve B2 deposu olan nar sabunu cildin daha genç görünmesini sağlar. Serbest radikallere karşı cildi korur. Ayrıca antioksidan özelliği de vardır.

Bıttım Sabunu

Yabani fıstık olan bıttım sabunu kuru saçları nemlendirir. Saç diplerindeki yaraları iyileştirir ve antiseptik özelliği bulunur.

Biberiye Sabunu

Biberiye sabunu, özellikle ayaklardaki mantar sorunlarının giderilmesi için oldukça yararlı bir sabun çeşididir. El ve ayaklara sürülerek düzenli olarak kurulandığında etkisi kısa sürede görülmektedir.

Damla Sakızı Özlü Sabun

Yorgun ve sarkan cildin toparlanması için kullanacağınız damla sakızı özlü sabun bu konuda en iyi çözümleri bulmanızı sağlayacaktır. 40 yaş itibariyle bu sabun türünü düzenli bir şekilde kullanırsanız, iyi bir sonuç alabilirsiniz.

Yasemin Yağı Özü Sabunu

Baş kısmına uygulandığı zaman baş ağrısını gidermesi ve baş bölgesini ferahlatması söz konusu olabilir. Bu yüzden migren rahatsızlığı olan kişilerin kullanması oldukça önemlidir.

Çörek Otu Sabunu

Çörek otunun cilt üzerindeki canlandırıcı etkisini veren çörek otlu sabun, hassas ciltler için zararlı olabilir. Bu yüzden dikkatli kullanılması gerekmektedir. Aksi halde alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Beyaz Badem Sabunu

Kuru ciltler ve kuru saçlara iyi gelen beyaz badem sabunu ile her zaman canlı görünen saçlara sahip olabilirsiniz.

Yosun Sabunu

Selülitler üzerinde direkt olarak uygulandığında da etkisi olan yosun sabunu, özellikle yeni başlayan selülitleri giderici özelliği ve cildi sıkılaştırıcı etkisiyle dikkat çeker. Oldukça dikkat çekici bir ürün olan yosun sabunu ayrıca sivilce izlerini de giderme özelliğine sahiptir.

Menekşe Sabunu

Güneş lekelerine ne iyi gelir diyorsanız kesinlikle menekşe sabunu denemeniz gerekir. Köpüğünü cilde uygulayıp bir iki dakika beklettiğinizde, cildinizin lekelerinin azaldığını göreceksiniz.

Nergis Sabunu

Çok güzel bir kokusu olan nergis sabunu, kanser ve mantar türleri üzerinde etkilidir. Kanserli çıbanların tedavisinde kullanılmaktadır. El ve ayaklarındaki mantarların da giderilmesi bu ürünlerle mümkün olabilir.

Nane Sabunu

Göğüslere masaj yapılıp uygulandığında anne sütünü arttırıcı etkisi olan nane sabunu hoş kokusuyla ter kokusunu da engeller.

Vanilya Sabunu

Derinin daha parlak ve gergin görünmesini sağlayan vanilya sabunu, antiseptik özelliği sayesinde mikrop kırıcı özelliklere sahiptir. Tüm ciltlere uygundur ve stresi de giderir.

Kayısı Sabunu

Nemlendirici özelliği bulunan kayısı sabunu, ciltteki sorunların giderilmesi için en iyi seçenektir. Cilde doğal bir şekilde etki eden ve parlaklık veren bu sabun, aynı zamanda hücre yenileyici özelliğe de sahiptir.

Salyangoz Sabunu

Cilt yaralarının en iyi şekilde onarılmasını sağlayan salyangoz sabunu içeriğindeki allatoin nedeniyle hücreleri yeniler. Cildin genç ve yumuşak görünmesini sağlar.

Jojoba Sabunu

E vitamini açısından oldukça zengin olan jojoba sabunu, sivilce tedavisinde kullanılan sabun türlerinden biridir.

Siz de değişik ürünler denemekten sıkılıyor ve kimyasallardan uzak durmak istiyorsanız, cilt tipinize uygun sabunları denemelisiniz. Sabun kullanmak cildi kurutabileceğinden, nemlendirici uygulamayı asla ihmal etmeyin.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.