Yüz Tipine Göre Allık Uygulama Yöntemleri

Makyajda son rötuş olarak, yanaklara renk ve yüze canlılık katmak için kullanılan allık kadınların sıkça tercih ettiği bir makyaj malzemesidir. Pembe, kırmızı, şeftali, toprak tonları ve ışıltılı yansımaları olan birçok allık rengi vardır. Bunun yanında yalnızca toz değil likit, krem, stick ve köpük biçiminde allıklar mevcuttur. Kimi için vazgeçilmez olan, sevilerek ve bilinçli uygulanan allık henüz makyaja yeni başlayanlar için keşfedilememiş bir son dokunuş olabilir.

Basit gibi görünsede allığı doğru ve dozunda uygulamak bilmeyenler için zordur. Yüz şeklinizi iyi tanımak, allığı nereye uygulayacağınızı bilmek işinizi kolaylaştıracaktır. Ve tüm bunlarla birlikte elbette renk seçimi de dikkat edilecek noktalardan biri. Eğer yüz şekline göre uygulamayı biliyorsanız zaten zamanla eliniz alışacak ve sizin için makyajınızın vazgeçilmez bir adımı olacaktır. Ancak hatalı makyaj kullanımlarda da sonuç sizi iyi göstermekten ziyade kötü bir duruma da sokabilir. Olduğunuzdan daha kilolu, abartı makyajlı ve komik görünmenize neden olabilir.

makyaj, allık, allık uygulama yöntemleri, yüz tipi

Öncelikle ilk adım yüz tipinizin ne olduğuna karar vermek. Birçok yüz tipi vardır; yuvarlak, oval, uzun, üçgen, kare, kalp… Önemli olan sizin kendinizi tanımanız ve ne istediğinizi bilmeniz. Allıkla yüzünüzü olduğundan daha ince mi göstermek istiyorsunuz? Yanaklarınızı daha dolgun mu göstermek istiyorsunuz? Yüz hatlarınızı daha keskin ve belirgin mi göstermek istiyorsunuz? Doğru uygulamalarla tüm bunları gerçekleştirebilir ve istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz.

Yüz tipinizi bulduktan sonra nasıl uygulayacağınıza geçebiliriz.

Oval yüz tipi: En ideal yüz şekli olarak bilinir. Alın çeneye göre daha geniş olduğundan elmacık kemikleri belirgin ve çene daha yumuşak hatlıdır. Allığın uygulanacağı yer elmacık kemiklerinin en yüksek noktasından şakaklara doğrudur. Elmacık kemiklerinin daha çıkık görünmesini isterseniz az miktarda elmacık kemiklerinin altınada sürebilirsiniz.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Kare yüz tipi: Kare yüzde alın ve çene kare şeklindedir ve elmacık kemikleri geniştir. Bu yüz tipine sahip insanlar çenelerinin kare görünmesini törpülemek adına gözlerinin merkezi ile elmacık kemiklerinizin buluştuğu noktaya allık uygulamalıdır. Fırçanızda kalan ürünü alın ve çenenize geçin. Bu şekilde keskin kare yumuşatmış olursunuz.

Yuvarlak yüz tipi: Bu yüz şeklinde yanaklar ve yüz geniş olduğundan yüzünüzü inceltmek adına allığı V şeklinde yanaklarınızdan şakaklara doğru uygulayın.

Dikdörtgen yüz tipi: kare yüze nazaran daha uzun olan bu yüz şeklinde dikkat etmeniz gereken nokta, burnunuzun ucundan aşağıya allığı taşırmamanız ve elmacık kemiğinde bitirmenizdir.

Üçgen yüz tipi: Geniş alın ve dar çene biçiminde olan bu yüz tipinde elmacık kemikleri genelde çok belirgindir. Dolayısıyla elmacık kemiklerinden şakaklara doğru V şeklinde uygulanan allık yüz şeklinin dengelenmesine yardımcı olacaktır.

Kalp şeklinde yüz: Hafif gülümseyerek elmacık kemiklerinizin üstüne dairesel hareketlerle uygulayın ve şakaklara doğru kaydırın.

Köşeli yüz tipi: Bu yüz şeklinde sert ve keskin hatlar vardır. Yüzü daha yumuşak hatlı göstermek için kemikli kısmın geri plana atılması gerekir. Allığı elmacık kemiklerinizin ortasına belirgin şekilde sürdükten sonra fırçada kalan ürünü keskin hatlarınıza hafifçe geçin.

Ana hatlarıyla allık uygulamasına geçecek olursak;

Yüz tipi belirledikten sonra dikkat edilmesi gereken noktalardan biri renk seçimi. Öncelikle ne renk olursa olsun abartıdan kaçınmak gerekir. Ten rengine göre esmer tende toprak tonları, kumral ve buğday tenlilerde pembe, sarışınlar ve beyaz tenliler içinse şeftali tonları tercih edilmelidir.

Cilt tipine göre allık seçiminde dikkat edilmesi gereken ise; karma ve çabuk yağlanan bir cildiniz varsa toz allıklar yerine likit yapıda allık seçmeyi tercih edebilirsiniz. Likit allıklar yüzle daha iyi bütünleştiğinden hem daha doğal hem de kalıcı olur.

Allığı uygulamaya başlarken çok az ürünle başlayıp daha sonra arttırın. Fırçanızın geniş ve yumuşak kıllı olmasına dikkat edin. 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.