MAKYAJ İLE UYUMANIN CİLDE ZARARLARI

Yorgun geçen bir iş gününün veya eğlenceli bir gecenin ardından hepimiz makyajımızı temizlemeye üşeniriz. Yüzümüzdeki makyajı çeşitli makyaj temizleyicileri ile çıkartmak oldukça zor gelir. Kimi zaman makyajımızı temizlemeye fırsat bulamadan uyuyakalırız kimi zaman ise bu gecelik böyle yatsam bir şey olmaz diye düşünürüz ancak makyajla yatılan bu tek gecenin bile cildimize oldukça zararı vardır.

Cildimizin geceleri yaptığı en önemli şey kendini yenilemektir ancak makyaj ile uyuduğumuz zaman cildimiz nefes alamadığı için yenileme işlemini gerçekleştiremez. Özellikle de fondöten ile uyumak cildimizi havasız bırakacağı gibi cildimizin ciddi zarar görmesine neden olur. Bir gecede bile makyaj malzemelerinden bu denli etkilenen cildimizin makyajla uyumayı alışkanlık haline getirdiğimiz takdirde bundan ne kadar etkileneceğini tahmin etmek çok zor olmasa gerek. Gelin hangi makyaj malzemesi cildimize nasıl bir zarar veriyor hep birlikte bunu inceleyelim ve makyajımızı temizlemenin önemini bir kez daha görelim.

Fondöten: Kalın bir tabaka halinde sürdüğümüz fondötenimiz gün boyunca hava kirliliğine, egzoz dumanına ve bakteriler gibi çevresel etkenlere maruz kalır. Bu bileşenler makyajın kendi kendine azalmasına neden olur ancak bu cildimiz için iyi bir şey değildir çünkü kan dolaşımının dengesini bozarak cildimizin yeterli miktarda hava almasını engelleyerek cildin yenilenmesini de engeller. Erken yaşta cildimizin yaşlanmasına, kırışıklıklara ve sivilce oluşumuna neden olur.

Makyaj bazı: Primer adını verdiğimiz makyaj bazı kullanımının cildinize zarar vermesi tamamen bu ürünü nasıl kullandığınıza bağlı. Eğer gün boyu cildinizi temizlemezseniz ve makyaj bazı yüzünüzde kalırsa dışardan gelen bakteriler yüzünüze yapışacağı için makyaj bazının yüzünüzde kaldığı süre kadar bakteriler de cildinizde kalacaktır. Bu bakteriler de cildinizdeki gözenekleri kapatarak cildin hava almasını engellemektedir. Ancak cildinizi düzenli aralıklarla temizleyip nemlendirirseniz cildinizi hijyenik tutmuş olursunuz. Bu gibi durumlarda makyaj bazının cilt için olumsuz bir etkisi bulunmamaktadır.

Ruj: Hepimizin bildiği gibi rujla uyumak, dudaklarımıza verdiği zararın yanısıra yastığımızı da kirletmektedir. Sabahları tüm yüzünüzde ve yastığınızda renkli lekeler görmek istemiyorsanız yatmadan önce rujunuzu iyice temizleyip bir dudak peelingi kullanmalı ve mutlaka nemlendirici bir ruj sürmelisiniz. Aksi halde dudaklarınızda kuruluk ve çatlak problemleri ile karşılaşabilirsiniz.

Rimel: Maskara parçacıkları kıl köklerini tıkayarak kirpiklerinizin tahriş olmasına neden olur. Kirpiklerinizin tahriş olması durumunda ise gözünüzde şişme veya bakterilerin neden olduğu göz nezlesine yakalanma ihtimaliniz de oldukça yükseliyor. Rimel ile uyumanın en kötü yanı ise kuruyan rimelin kirpikleri incelttiği ve kırılmalarına neden olduğu gerçeğidir. Sürekli olarak rimelinizi temizlemeden uyursanız kirpikleriniz bir süre sonra iyice güçsüzleşecek ve zamanla dökülmeye başlayacaktır.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Tüm bu olumsuzluklara rağmen bazen gerçekten de makyajımızı çıkarmakla uğraşamayacak kadar yorgun olabiliriz. Böyle durumlarda tüm makyajımızla uyumak yerine başucumuzda makyaj temizleme mendillerinden bulundurarak cildimizin hava almasına bir nebze yardımcı olabiliriz. Eğer makyajınızı tamamen çıkarmak istiyor ancak bunu unutuyorsanız uyku vaktinize yakın bir zamana alarm kurabilir ve zamanla bu işlemi alışkanlık haline getirebilirsiniz.

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.