Bakımlı Olmanın Püf Noktaları

Evden çıkmadan önce yapacağınız ufak bakımların nasıl da büyük farklar yaratacağını görmelisiniz! Bunun için size birkaç önemli ipucu vermeliyim.

Yüz için özel olarak üretilmiş köpük sabunla yüzünüzü her sabah ve her akşam yıkayın ardından pamuk ile siyah nokta arındırıcı ve gözenek sıkılaştırıcı toniği yüzünüze uygulayın. Hem kendinizi arınmış hissedeceksiniz hem de üç hafta gibi kısa bir sürede cildinizdeki değişimi fark edeceksiniz.

cilt bakımı, yüz bakımı, diş bakımı, cilt

Mükemmel gülümseme çok önemli. Diş tipiniz nasıl olursa olsun en önemli şey ağız bakımıdır. Günde iki kez en az üçer dakika fircaladığınız dişleriniz gülümsemeye hazır. Fakat bunun yanı sıra yemek sonraları diş ipi kullanımına özen gösterin, hem yemek artıklarının dişinizin arasında kalıp çürük oluşturmasını önlemiş olursunuz hem de damağınız daha sağlıklı ve güçlü olur. Sağlıklı damak, sağlıklı diş demektir. Ayrıca alkol içermeyen ağız bakım suyu kullanarak gargara yapmalısınız. 

Dudaklara değinmeden olmaz. Dudaklarınıza yapacağınız minik bir dokunuş çok şey değiştirebilir. Dudaklarınızdaki ölü deriden kurtulun ve daha canlı dudaklara sahip olun, bunun için tek yapmanız gereken şey şu; dişlerinizi fırçaladıktan sonra diş fırçanızın dil temizleyici bölümü ile dudaklarınızı fırçalayarak french uygulayın. Daha dolgun ve pürüzsüz dudaklarınız makyaj için hazır. ( Kanatacak  kadar sert davranmamanızda  fayda var. )
Rujunuzdan birkaç ton kadar koyu renkli dudak kaleminizle dudaklarınızın sınırlarını belirtin ve ardından rujunuzla dudak makyajınızı tamamlayın. Eğer daha mat ve doğal bir görünüm dilerseniz pudranız ile dudaklarınıza  biraz dokunuş yapabilirsiniz.

Gözler! En sevdiğim kısma geldik. Anlamlı bakışın yerini hiçbir şey tutamaz.  Bakışlarınıza anlam katmak için daha fazla eyelinera ihtiyacınız yok. Eğer kirpikleriniz düşükse kirpik kıvırma aleti alın ve kirpiklerinizin uçlarını kıvırın.  Çakmak çakmak bakan gözler gibisi yok.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Ee tabii  kaşlara da biraz rütuş şart. Kaşlarınızın  seyrek olduğu kısımları da mat koyu bir renk göz farı ile yahut  kaşınızın rengine uygun bir kaş kalemi ile doldurun ve parmaklarınızla  kaşlarınızı şekillendirin. 

Evden çıkmadan önce tırnaklarınıza sürüp beş dakika kadar bekleyeceğiniz nemlendirici krem de tırnaklarınızda gözle görülür bir değişim yaratacak. 

Ve geldik en en en mühim  konuya. Koku.  

Kokunuz sizin başka hafızalarda yer edinmeniz için en önemli konudur. Hayvani iç güdülerimizden kurtulamamış olduğumuz gerçeğini de suratımıza yapıştıran bir konudur koku. Kullanacağınız deodorant gibi kötü kokmanızı  engelleyecek ürünler kullanmanızı tavsiye ederim. Kendi karakterinize uygun en güzel parfümü seçin ve özel günlerde farkınızı ortaya koyun. Yaz kış diye ayırt etmeden parfüm kullanmanızı da önermiyorum açıkçası. Kiyafetinizin  ve gideceğiniz yerin özelliğine göre uygun parfüm kullanırsanız bu sizi her zaman bir adım öne çıkarır.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.