BB Krem ve CC Krem Farkları Hakkında Her Şey

Ni’Kita Wilson, New Jersey’den bir kozmetik kimyageri, BB kremleri ‘İyi bir BB krem yüzünüzü yıkadıktan sonra kullanabileceğiniz tek üründür.’ diyerek tanımlıyor. Son yıllarda hayatımıza giren, girdiği gibi de kalbimizi çalan BB ve CC kremler, hafif yapılarıyla sıcak yaz aylarının baş tacı oluyor. Birçok özelliğiyle hem makyaj çantamızda yer kazandıran hem de cildimizi güzelleştirirken bakım yapan BB ve CC kremlerle henüz tanışmadıysanız, tanışmanızın tam zamanı!

BB Krem ve CC Krem Nedir?

BB krem, yani uzun adıyla Blemish Balm kremler, Alman bir dermatolog tarafından kimyasal peeling ve lazer uygulamalarından sonra hastaların cildini korumak için geliştirilmiş. Birçok özelliği birden bulundurmasıyla kısa zamanda sevilen ve Uzakdoğu piyasasına giren BB kremler, özelliklerinin geliştirilmesiyle cilt beyazlatma ve kusurları kapatma amacıyla kullanılmaya başlanmış.

2011 baharında Amerika’da raflarda yerini almaya başlayan BB kremler, şimdi hemen hemen her ülkede çoğu marka tarafından üretiliyor. BB kremlerin SPF 30 faktöre kadar güneşten koruma özelliği, dermatologların günlük olarak kullanılması gerektiğini söylemesinde en büyük neden.

CC krem, yani Color Corrector, Kore’de geliştirilmiş. BB kremlerden sonra ortaya çıkan CC kremler, BB kremlerin gelişmiş versiyonu diyebiliriz. Adından da anlaşılabileceği üzere ciltteki renk eşitsizliklerini düzeltme, sivilce görünümünü azaltma ya da solgun ciltleri canlandırmayı amaçlıyor. Üretildiği markaya göre değişse de, genellikle beyaz veya gri renkte olan CC kremler, yüze uygulandıktan sonra cildin rengini alıyor. BB kremlerde olduğu gibi CC kremler de SPF 30 faktöre kadar güneş koruması vaat ediyor.

Cilt, dış çevreyle temas eden önemli bir vücut parçasıdır. Sağlıklı bir cilt için mutlaka bakım yapılmalı; cilt nemlendirilmeli, beslenmeli ve dikkatlice temizliği yapılmalıdır. Tüm bu bakım süreçlerinin ardından da cilt kusurlarını kapatmak için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Cilt kusurlarını kapatmak için piyasada bulunan krem ve spreyler aynı zamanda iyi birer de bakım ürünüdür. Bu nedenle kadınlar ciltlerine gereken önemi vermeleri için bu tip kremlere yönelmeleri gerekir.

CC krem son dönemin popüler kremlerindendir. Hem iyi bir cilt bakım ürünü hem de iyi bir cilt parlatıcıdır. Bu kremler aynı zamanda düzenli kullanımları sonucunda ciltteki birçok kusuru da giderirler. Örneğin cilt lekeleri üzerine olumlu katkıları klinik olarak da kanıtlanmıştır. CC kremler her tip cilt için uygundur. İster yağlı ister kuru ciltlere güvenle kullanılabilir. Çünkü bu kremler hafif yapıdadır ve formülleri özenle hazırlanmıştır. CC kremler cildin renk tonunu ayarlar. Bir nevi kapatıcı olarak iş görür. Sağlıklı ve doğaldır.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Son çıkan CC kremler Güneş koruma faktörlüdür. Unutulmamalıdır ki, güneşten gelen zararlı UV ışınlar bir cildin başına gelebilecek en kötü şeydir. Zararlı UV ışınlar ciltte kırışıklıklar oluşturur, nem dengesini bozar ve kişinin daha erken yaşlanmasına sebebiyet verir. Bu nedenle CC krem gibi bir ürünün koruma faktörü içermesi kaçınılmazdır. CC kremlerin içeriğindeki Q10, Pro Filaggrin, Syn-Coll gibi maddeler zararlı UV ışınları nedeniyle oluşan kırışıklıkları ve çizgileri giderir.

CC Krem Markaları

CC kremler arasında en bilinen markalardan biri Darpine CC Cream SPF 35’tir. Bu krem tam bir cilt bakım ürünü ve kapatıcıdır. Cilt kusurlarını giderir, cilde parlaklık kazandırır, nemlendirir ve cilt tonu eşitliğini sağlar. İyi bir UV koruyucudur. Kıvamı fontötenler gibidir. Makyaj yapmadan önce kullanılması önerilir. Chanel birçok güzellik ürününde olduğu gibi CC kremler konusunda da oldukça iddialıdır. Oldukça hafif bir kremdir ve cilde kolay sürülür hızlı yayılır. Cildin renk tonunu çok iyi bir dengeye getirir. Chanel CC krem çok iyi bir nemlendiricidir. Tek handikapı kuru ciltler için yeterliliği tam sağlayamamasıdır. Bu nedenle kuru cilde sahip olan kişiler ister Chanel olsun, siter diğer marka CC kremler olsun, kullanmadan önce nem serumları kullanabilirler. Kış aylarında kuruyan cilt için nemlendirici kullanımından sonra CC krem kullanmak daha etkili bir sonuç yaratır.

BB ve CC Kremler Ne İşe Yarar?

BB kremler güneş korumasının yanında zenginleştirilmiş içerikleriyle yaşlanma etkilerini yavaşlatır; A, E ve C vitaminleriyle cildi besler, içeriğindeki hyalüronik asit ve gliserin ile nemlendirici görevi görür, ışığı yansıtan tanecikleriyle cilde parlak bir görünüm verir ve cilt sorunlarını kapatır.

Normal bir cildiniz varsa fondötenlerin yerine tercih edilebilecek olan BB kremler, sorunlu ciltlerde fondöten kadar kapatıcılık gösteremiyor. Yağlı bir cilt yapısına sahip iseniz mat bitişli BB kremler sizin için kullanışlı olacaktır.

BB kremler gibi güneşten koruyan CC kremler gözeneklerin ve cilt kırışıklıklarının görünümünü hafifletiyor, ciltteki renk eşitsizliklerini gideriyor ve cilt kusurlarını gizliyor. Yine BB kremlerde bulunan nemlendirme ve yaşlanma etkilerini önleme özellikleri CC kremlerde de bulunuyor.

 

BB Kremler ile CC Kremler Arasındaki Farklar

Genel özelliklerine baktığımızda çok büyük farklılıklar göremesek de, CC ve BB kremler farklı cilt tiplerine ve özelliklere hizmet ediyor. BB kremler CC kremlerden daha fazla ihtiyacı karşılarken, CC kremler BB kremlere göre daha yüksek kapatıcılığa sahip. CC kremlerin daha hafif yapıya sahip olması onu yağlı cilde daha uygun yapıyor. BB kremlerin daha yağlı yapısı ise kuru ciltlere daha iyi geliyor diyebiliriz.

BB kremler CC kremlerden daha önce piyasaya çıkmış olan kremlerdir. İlk olarak Almanya’da piyasaya çıkmıştır. “Blemish Balm“ kelimesinin baş harfleriyle adlandırılır. BB kremlerin işlevi ameliyat sonrası yaraların kapatılması, cilt iyileşme hızının artırılması, ciltte yenileme sağlanması, cildin nem dengesinin ayarlanması ve cilde parlaklık kazandırılmasıdır. İşte CC kremler BB kremlerin geliştirilmiş formülleridir. CC kremlerin ismi de “Color Contral Cream” kelimesinin baş harflerinden ileri gelir. Tam olarak renk düzenleyici krem anlamındadır. İki krem de aynı etkileri göstermesine rağmen, CC kremlerin daha ince bir yapıda ve kapatıcı etkileri daha iyidir.

Doğru kremi seçmek için cilt tipinizi iyi analiz etmeli ve satın almadan önce farklı markaların ürünlerini denemelisiniz. 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.