Yüz Tipinize Göre Saç Modelleri

Siz de yaza yeni bir saç stili ile merhaba demek istiyorsanız bu yazı tam sizin için demektir. 
Tarzınızla kendinizden bahsettireceğiniz ve insanların cesaretinize olan hayranlığıyla beğenileri toplayacağınız size yakışan saç stilini bu yaz gerçeğe dönüştürmeye ne dersiniz?

Maskülen bir saç stili mi yoksa  baş döndürücü bir saç stili mi? Ya da çıtı pıtı şirin bir model mi, asi ve sert mi? Nasıl görünmek istersiniz? Haftasonu köpeğini gezdiren inci kolyeli bir kadın mı yoksa pateniyle  sahil boyu kayan sportif bir kadın mı ? Çok düzenli mi, yoksa bohemian bir görüntü mü? 
Kararınızı verdiyseniz  haydi adım adım incelemeye başlayalım. 
Öncelikle yüz tipinizi ve ne istediğinizi çok iyi bilmeniz gerekiyor. Bunun için bir vesikalık fotoğrafınızdan yardım alarak aşağıdaki yüz tiplerinden size en yakın olanı seçin. Yüz tipinizi belirledikten sonra geldik en eğlenceli kısma: saç modelleri!

saç, saç modelleri, saç stileri, yüz tipi. yüz

Oval  yüzler için saç modelleri

Bu tip yüze sahip olanları şanslı olarak değerlendirebiliriz çünkü tüm saç kesimleri suratı oval göstermek üzerine yapılıyor. Her tip saç modelini ve kesimini kolayca deneyip kullanabilirsiniz. Fakat dikkat etmeniz gereken bir husus var, o da katlı kesimlerden kaçınmanız gerektiğidir. Saçınızı hangi boyda keserseniz kesin sadece düz kesim yapmaya çalışın. 

Saçlarınızı ortadan değil de yandan ayırırsanız bu asimetrik durum sizi çekici kılabilir.  
Ayrıca perçem  kullanmak isteyenler de perçemini  kulak hizasında ve yana  atılmış bir şekilde keserse daha hoş sonuçlar alacağı aşikârdır. 
Kakül kullanmak isteyenler için ise sadece minik bir uyarı verelim,  kaküllerinizin  uçları kaşınızı kapatsın.  Kısa kahküller suratı olduğundan daha kaba  gösterebiliyor. 

Bu yaz kendinize bir iyilik yapın,  hep merak ettiğiniz ve denemeye cesaret edemediğiniz saç modelini uygun bir şekilde kendinize yakıştırarak yapın. 
Oval yüz tipinde  saçın  dalgalı, düz ya da kıvırcık olması hiç bir sorun teşkil etmez.  Daha önce de belirttiğim gibi yüz hatlarınızı  ortaya çıkartacak doğru kesimi kuaförünüzle bulun ve sadece deneyin.

Kare yüzler için saç modelleri

Bu tip yüzleri çenenin köşeli olmasıyla kolayca bulabilirsiniz.  Köşeli çene yüze daha sert bir ifade kattığı için birçok profesyonel stilist Bob kesimli saç, küt saç yahut katlı kesimlerle yumuşatılmış saç modellerini öneriyor. 

Omuz hizasında kesilmiş saç modelleri de size çok yakışacak.
Kakül vazgeçilmezim diyenler için ise küçük bir not söyleyelim hemen, yuvarlak kakül kesimi yaparsanız daha hoş görünecektir.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Yuvarlak yüzler için saç modelleri

Amacımız yüzümüzü olabildiğince ince göstermek olmalı.  Bu nedenle isterseniz  saçınızı üst kısımları hacimli bir şekilde toplayabiliriz ya da ortadan ayırarak salınık bırakabilirsiniz. Uzun ve doğal saçlar her zaman bu yüz tipi için  mükemmeldir fakat  bunun yanı sıra  çenenizden  başlayan katlı saç kesimi de yapabilirsiniz. Eğer perçem vazgeçilmeziniz ise size tavsiyem elmacık kemiklerinize  düşen uzun perçemler kullanın.

Üçgen yüzler için saç modelleri

Geniş alın ve dar çene ile oluşan bir yüz tipidir, ters üçgen diye de söylenir. Tercih edeceğiniz saç modelleri  çenenizi  arka planda bırakacak şekilde olmalıdır. Bunun için saç uçlarınıza hacim  vermeniz yeterli olacaktır.  Kısa veya düz saçlardan  düz kesimlerden uzak durmalısınız. Size en çok  uzun dalgalı ve katlı kesim saçlar yakışıyor.

Eğer 'kısa saç vazgeçilmezim' diyenlerdenseniz ense kısmı kısa önlere  doğru uzayan modelleri tercih etmelisiniz.

Kalp şeklindeki yüzler için saç modelleri 

Dikkat etmeniz gereken yalnızca iki şey var,  biri  alın diğeri çene kısmı. Alındaki  açıklığı kapatmak için  yandan perçem kullanmak en doğru seçim olacaktır.  Çene kısmında ise yapılacak  hacimli kesim çenenin sertliğini  giderecektir.  Uzun veya orta boy saçlar size çok yakışıyor.

Uzun yüz için saç modelleri

Yüzü orantılamak  adına  ten renginizden  daha koyu renkli saçlara kakül uygulamak en doğru seçim olacaktır. Ayrıca hacimli saçlar sizi daha havalı gösterecektir.  Kıvırcık veya dalgalı saçlar yüzüzünüzdeki  sertliği yumuşatacak ve daha orantılı bir yüze sahip olabilmenizi sağlayacaktır.

 

 

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.