Yoğun Günler İçin Güzellik Önerileri

Büyük şehirde yaşamanın getirdiği en büyük negatif durumlardan biri, sürekli acelemizin olmasıdır. Öğrenciysek dersten derse, çalışıyorsak toplantıdan toplantıya koşarız; buluşmalara yetişmeye çalışır, sürekli meşgul olduğumuz hayatımızı sosyal hayatımızla birleştirmeye çalışırız. Hangi yaşta olursak olalım erken kalkmamız gereken bir hayatımız varsa, güzelliğe ya zaman ayıramayız ya da ayırdığımız zaman uykumuzdan çalar.

Yoğun günlerde zaman kazandıracak öneriler, hepimiz için çok değerli. Sabah evden çıkarken yaptığımız makyajı nasıl günün her saatine uydurabileceğimize, gün içerisinde makyajımızı bozulmadan nasıl koruyabileceğimize ve hem sosyal hem de iş,okul hayatımızı etkilemeden nasıl uyku süremizi uzatabileceğimize birlikte göz atalım.

Makyaj, güzellik önerileri, saç, saç kesimi

Uyku Süremizi Uzatmak İçin

Sabahları erken kalkıp hazırlanmak, özellikle uzun bir süre uyuyamadıysak tam bir işkenceye dönüşebiliyor. Geç kalmamak, bakımsız görünmemek, az uyumamak veya içinde rahat edemediğiniz bir kıyafet ve hoşunuza gitmeyen bir makyajla dışarı çıkmamak için yapmanız gerekenlerin başında kıyafet ve aksesuarlarınızı uyumadan önce seçmek geliyor. Kıyafetleriniz hazırsa sabah uyandığınızda en çok vaktinizi alan şey saçlarınızı şekillendirmek olabilir. Her zaman saçlarımızı şekillendirmeye uzun vakit ayıramadığımızdan en başta yapmanız gereken kendinize en uygun saç kesimini bulmak. Bu şekilde sabah yerinde durmayan saçlarınızla uğraşmakla vakit kaybetmezsiniz.

Saçlarımızı şekillendirmek için en hızlı yollardan biri saç köpükleri ve saç sabitleyici spreylerden yardım almak. Önünüzde uzun bir gün varsa ve uyandığınızda saatleri harcamak istemiyorsanız, basit bir at kuyruğu veya topuzu saç spreyiyle sabitlemek hem gün boyu saçınızın dağılmasını engelleyecek hem de size güzel bir görünüm kazandıracaktır.

Sabah uyandığında ilk işi duş almak olanlardansanız, mikrofiber havlu kullanmak saçlarınızın kuruma süresini kısaltıp size zaman kazandırabilir. Aynı zamanda saçlarınızı kuruturken kullanacağınız bakım ürünleri ve nemlendirici spreyler gün içerisinde saçlarınızın kabarmasını önleyebilir.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Kıyafetlerde olduğu gibi makyajınızı ve kullanacağınız ürünleri önceki geceden belirlemek size oldukça zaman kazandıracaktır. Eliniz alışık değilse değişik eyeliner stillerini ve riskli göz makyajını zamanınızın bol olduğu günlere erteleyebilirsiniz. Ağır bir makyaj gün içerisinde çok fazla bozulacağından hafif ve doğal görünümlü bir makyaj yapmanız da öneriler arasında.

Gün İçerisinde Makyajı Korumak

Yoğun günlerde durup makyajımızı tazelemek için zamanımız ne yazık ki olmuyor. Böyle günlerde ten makyajımızı yaparken öncesinde kalıcılığı arttırmak için primer kullanmak, kalıcı rujlar ve suya dayanıklı maskaralar seçmek gün boyu tazeleme ihtiyacımızı azaltacaktır. Makyajınızın sabit kalmasını istiyorsanız bitirdiğinizde makyaj sabitleyici spreyler kullanabilir, mat veya transparan bir pudrayla cildinizin güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Gündüz Makyajından Gece Makyajına

Günün sonunda katılmanız gereken bir yemek,eğlence ve buluşma var fakat makyajınızı silip baştan yapmak için yeterli vaktiniz yoksa basit taktiklerle gündüz makyajını gece makyajına çevirebilirsiniz. Güne sade bir göz makyajı ve nude tonlarda rujlar ile başlayıp, gece maskaranızın yoğunluğunu arttırmak, eyeliner kullanmak ve rujunuzu daha koyu veya kırmızı bir tonla değiştirmek kısa sürede geceye uyum sağlamanızı sağlayacaktır.

 

 

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.