YENİ TREND: AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ

Burun yüzümüzdeki en karakteristik organlardan biridir. Burun yüz ifadesini fazlasıyla etkilemektedir. Burundaki herhangi bir sorun tüm yüz estetiğini de bozmaktadır. Ameliyatsız burun estetiği, burunla ilgili olumsuz hislerden ve istenmeyen bir görünümden kolayca kurtulmanın bir yolu olarak görülmektedir. Ayrıca burun ameliyatı geçirmiş, kötü sonuçlar almış kişilerin istemedikleri burunlarının düzeltilmesinde de başarılı bir yöntem olarak gösterilmektedir.

Bu burun estetiği tekniği ameliyatsız bir güzelleşme isteyenler için idealdir. Burnundaki eğriliklerden  kurtulmayı, burun ucunu kaldırılmasını, burun  kanadındaki çentiklerin düzeltilmesini, burun sırtınının düzleştirilmesini ya da burun asimetrilerinin giderilmesini isteyenler bu yönteme başvurabilmektedirler. Nefes almada sorun yaşayan ve burunların da anatomic sorunlar bulunanlar için bu yöntem yararlı olamamaktadır. Ancak baştan belirtmek gerekiyor ki bu geçici bir estetik yöntemdir. Dolgu malzemesi 18 ay sonra erimeye başlar. Ancak tekrarlanabilir olması sebebiyle ameliyatla kalıcı fakat istenmeyen bir görünüm elde etmekten ve sonrasında beğenmeyip pişman olmaktan korkanlar için ideal bir yöntem olarak görünüyor. Piyasada 1000 TL civarında bu yöntemi  uygulayan estetik cerrahlar mevcuttur. Ancak fiyata genellikle yapılan ön muayene sonrasında, ne kadar dolgu malzemesi kullanılacağı belirlendikten sonra karar verilmektedir.

Bu estetik uygulama  anestezik kremle ve soğutucu kullanılarak yapılmaktadır. Ayrıca dolgunun içinde de anestezik içerik bulunmaktadır. Dolgu malzemesi hyaluronik asit jeldir. Kalıcı olması amacıyla kullanılan farklı malzemeler sağlığa zararlıdır ve profesyoneller tarafından tercih edilmemektedir. Kişi burnunu beğenmezse bu dolguyu 2 – 3 günde güvenli biçimde eritebileceğini belirten merkezler de mevcuttur.

İşlem 10-15 dakika sürmektedir. Uygulama sonrasında hafif şişlik ve kızarıklık oluşsa da geçmesi çok kısa zaman almaktadır. Kişi ertesi gün normal yaşamına dönebilmektedir.

Daha orantılı bir yüz elde etmek ve burnun yüze iyice yakışmasını sağlamak için dudak, çene ucu ve yanaklara dolgu uygulayarak aynı yöntemle düzeltmeler sağlanabilmektedir. Örneğin ince dudaklı kişilerin burunları yüzlerine gore büyükmüş gibi durabilmektedir. Buna engel olmak için dudak dolgusu kullanılarak ince dudakları dolgunlaştırmak ve burnun yüz için ideal bir boyutta görünmesini sağlamak da mümkün olabilmektedir.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.