Yazın Vazgeçilmek Makyaj Malzemeleri

Yaz mevsimi gelince hemen hemen hepimizin güzellik alışkanlıkları değişir. Kullandığımız kozmetik ürünleri sıcak havalara karşı koyamaz ve biz de yazın sıcaklarına uygun makyaj malzemesi arayışına düşeriz. Cildimizi korumak, bakım yapmak ve tabi ki güzelleşmek için yazın mutlaka edinmeniz gereken ürünler var. 

  • Güneş Kremi

Söylemeye gerek var mı bilmiyoruz ama, listenin birinci sırasını tabi ki de güneş kremi alıyor. Cildimizi güneşin zararlı etkilerinden korumak ve sağlıklı bir şekilde bronzlaşmak için güneş kremi yazın olmazsa olmazı. Sadece plajlarda değil, günlük olarak da mutlaka kullanmamız gereken güneş kremini çantalardan eksik etmememiz gerekiyor.

  • Nemlendirici

Çoğumuz kış aylarında kuruyan ve çatlayan cildimize nemlendirici uygulamayı ihmal etmesek de, her mevsim düzenli olarak nemlendirici kullananların sayısı bir hayli az. Sağlıklı bir cilt için nemlendiriciyi dört mevsim kullanmalı, yaz aylarında daha hafif, yağsız bir nemlendirici tercih etmeliyiz. İçinde güneş koruma özelliği bulunduran nemlendiriciler, günlük kullanımda güneş kreminin görevini üstlenebilir.

  • Primer

Primer makyaj yapmadan önce kullanılan, cildi makyaja hazırlayan bazdır. Peki yaz aylarında neden gerekli bir ürün makyaj bazı? Çünkü makyajın gün içinde akmasını engelliyor. Sıcak havalar makyajın en büyük düşmanı olduğu için, primer gün boyunca kurtarıcınız olabilir. Ciltteki kızarıklıkları kapatıp, akne oluşumunu engellediği için yazın favori ürünlerinden biri primer.

  • Pudra

Makyajımızın akmamasını istediğimizde yine kurtarıcılarımızdan biri pudra. Makyajınızı sabitlemek ve gün içinde cildin yağlanmasını önlemek için sıcak havalarda mutlaka makyaj çantanızda cildinize uygun, mat bitişli bir pudra bulunmalı.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

  • Bronzer

Yaz demek bronzlaşmış bir cilt demek. Bronz görünümünüzü arttırmak ve kontür uygulamasıyla makyajınızı tamamlamak istiyorsanız bronzer makyaj çantanızın demirbaşlarından olmalı. Ten rengi açık olanlar pembe alt tonlu bronzerları, esmer olanlar turuncu alt tonlu bronzerları tercih etmeli. Cildinizden bir kaç ton koyu bir bronzer, görünümünüzü tamamlamanıza ve bronz ışıltısını elde etmenize yardımcı olacaktır. 

  • Waterproof Maskara

Plajda da makyajınızı korumak ve bakışlarınıza derinlik katmak istiyorsanız waterproof maskara mutlaka plaj çantanızda olması gerekenlerden. Aynı zamanda gün içinde akma yapmaması ve sıcak havaya karşı koyabilmesi için maskaranız mutlaka suya dayanıklı olmalı.

  • Likit Fondöten

Kış mevsiminden kalma yağlı ve ağır fondötenlerimizi bırakmanın tam zamanı çünkü sıcak havada böyle fondötenler kullanmak cilt problemlerine yol açacaktır. Likit ve hafif bir fondöten kullanmalı, cildinizde kapatmanız gereken kusurlar hafif ise BB krem veya renkli nemlendiriciler tercih etmelisiniz. Cildiniz bronzlaştıysa normalde kullandığınız ton açık geleceğinden, bir ton daha koyu bir fondöten edinebilirsiniz.

  • Deniz Tuzu Spreyi

Konu dalgalı saçlara gelince, hiç kimse denizden daha iyi bir kuaför değildir. Deniz tuzunun saçınızda yarattığı dalgayı korumak ya da evinizden bu dalgalara ulaşmak istiyorsanız alışveriş listenize deniz tuzu spreyini eklemelisiniz.

  • Saç Köpüğü

Yaz sıcaklarında saçı şekillendirmek ve gün boyu sabitlemek zor olduğundan, saç köpüğü de dalgalı ve düzgün duran saçlara ulaşmak için en kolay yol. 

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.