Yaz Mevsiminde Uygulanabilecek Makyaj Stilleri

Yaz mevsiminin en can sıkan yanı makyajımızın nem ve sıcaklık yüzünden bozulması olsa gerek. Bu nedenle kıştan yaza geçerken yaptığımız makyajda da ufak değişikliklere geçiş yaparız. Bu değişiklikler kullandığımız ürünün yapısından tutundan rengine kadar farklılıkları içerir.

Yaz mevsiminde çoğumuz daha canlı, fresh görünümü tercih edip bordo, siyah, gri gibi koyu renkleri rafa kaldırırken cıvıl cıvıl renkleri makyaj malzemelerimizin arasına katarız. Aynı zamanda kalın yapılı, yoğun kapatıcılıktaki ürünleri kullanmaya da ara veririz.

Bu yazımızda, yaz mevsiminde daha doğal ve canlı görünen makyaj için neler yapabiliriz ve makyajımızın daha  kalıcı olmasını, ağırlık yapmamasını nasıl sağlayabiliriz bunları inceleyeceğiz.

yaz makyajı, makyaj şekilleri

Doğal bir ten,

Fondötenlerin nemle birlikte akıp gitmesine, ne kadar pudra sürsekte kalıcı olmamasına sıkça rastlarız bu aylarda. Kat kat sürülen fondöten, pudra ve kapatıcılar ciltte iyice ağırlık yapar. Bu nedenle daha hafif yapıda olan ve aynı zamanda güneş koruma faktörü de içeren bb veya cc kremleri tercih etmekte fayda var. Yeni yeni piyasaya sürülen renkli güneş kremlerini de unutmamak gerekir. Bu ürünler bir taşla iki kuş vurmanızı sağlar. Güneşten korunmanızın yanı sıra tek renk olan bir cilt görünümü elde etmenize yardımcı olur. Daha akışkan yapıda ve daha az kapatıcılıkta olan bu ürünler hem daha doğal bir görünüm sağlayacak hem de canlı bir cilt oluşturacak.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Biraz renklenelim!

Yaz diyince akla elbette bronzluk geliyor. Bu nedenle bronzer ürünleri en sık kullanılan makyaj malzemeleri. Biraz yanaklara biraz şakaklara derken yaza en yakışan görünüme sahip oldunuz bile. Ancak abartmamakta da fayda var. Eli hafif tutup güneşten yanmışçasına doğal durmasını sağlayabilirsiniz. Yüze uyguladıktan sonra boynunuza da hafif bir uygulama yapmayı unutmayın. Yüzünüz bronz dururken boynunuzun beyaz kalması doğal görünüme engel olur. 

Rengarenk gözler,

Bu sezonun en gözde renkleri sarı, turuncu ve açık kızıl tonlar. Tek başına sarı bir far ve ince çekilmiş kuyruklu siyah eyeliner yaz için hem pratik hem de farklı bir görünüm elde etmenizi sağlar. Göz kapağınızın tamamına süreceğiniz bir turuncu farı katlanma bölgesine süreceğiniz kızıl tonlu farla karıştırarak canlı ve harika bir görünüme sahip olabilirsiniz. Tek kat uygulanmış siyah bir rimelle göz makyajınızı tamamlayacağınız gibi renkli rimeller veya eyeliner da tercih edebilirsiniz. 

Al al yanaklar,

Güneşten hafif kızarmış gibi gösteren uçuk pembeler, doğal ve fresh bir görünüm yaratacak aynı zamanla turuncu göz makyajıyla da harika duracak şeftali tonu allıklar yanaklar için sezonun en gözde renkleri. 

Ve tabii dudaklar…

Dudaklarınızda koyu ve mat görünümü bir kenara bırakıp parlak ve canlı ışıltılı ruj renklerine geçiş yapın. Bu sezonun trendi dudaklarda metalik etki bırakan rujlar. İçerisinde aynı anda birçok rengin yansımasını taşıyan bu rujları tercih ederek farklı bir görünüm yaratabilirsiniz. Renkli lipbalmlarda doğal görünüm için tercih edilebilir.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.