Siyah Maskeler

Cilt maskeleri cildi arındırmak, pürüzsüzleştirmek, aydınlatmak gibi sebeplerle sık sık başvurduğumuz ürünlerdir. Maske diyince akla ilk gelenler kil maskeleri, pembe maskeler, nemlendirici etkili kağıt maskelerdir. Ancak bunların arasına son zamanlarda bir yenisi eklendi. Siyah maskeler. Her kozmetik market raflarında yerini alan ve adını sıkça duyduğumuz bu siyah maskeyi herkes merak eder oldu.

Siyah maskeler ne amaçla kullanılır, ne işe yarar, etkileri nelerdir, nasıl kullanılır? Yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

İlk olarak siyah maskelerin içeriğinden, amaçlarından ve etkilerinden bahsedelim. İçerisinde bulunan polifenollerden rengini alan maske aynı zamanda içinde çinko, kalsiyum, çeşitli vitaminler ve potasyum gibi cilde yararlı maddeler içeriyor. Ciltteki ölü deriyi alarak ciltte yenilenmeye sebep olur. Siyah noktaları temizler ve yeniden oluşmasının önüne geçer. Gözenekleri açarak temizlenmesini sağlar. İltihaplı sivilcelere etki eder ve sivilce maskesi görevi de görür. Tabii tüm bu etkileri görebilmeniz için düzenli kullanmanız ve en önemlisi de doğal olan siyah maskeyi bulmanız gerekir. İçeriği doğal ve doğru değilse bu etkilerin hiç birini gözlemleyemezsiniz.

Siyah Maske, Cilt Bakımı, Kil Maskesi

Şimdi de maskeyi nasıl uygulayacağınıza gelelim. Maske bilindiği üzere siyah renkte ve yapışkanımsı bir kıvamda. Bu kıvamın sebebi cildinize yapışması ve kuruduğundan sonra bir kabuk gibi soyabilmenizi sağlamak. Bir miktar ürünü elinize sıktıktan sonra çok beklemeden göz ve dudak çevreniz dışında kalan tüm bölgeye sürmeniz gerekiyor. Maskeyi fırçayla sürmemenizi tavsiye ederim çünkü fırçaya yapışacak ve yüzünüze sürmekte zorlanacaksınız. Dilerseniz tüm yüzünüze sürmek yerine sadece sorunlu bölgenize sürebilirsiniz. Örneğin T bölgeniz problemliyse yalnızca alın, burun ve çene bölgenize sürün. Şunu da belirtmeden geçmeyelim yüzünüzde tüyler varsa ve onları almıyorsanız bu maskeyi o bölgenize sürmeyin. Yapışkan bir maske olduğu için tüylere yapışıyor ve çıkartırken tüylerinizi yolmanıza sebep olabiliyor. İstediğiniz bölgeye sürdükten sonra yapmanız gereken tek şey beklemek. Genel olarak 20-30 dakika da kuruyan bu maskeler, kuruduklarında kağıt gibi oluyorlar ve mimik hareketleri yaptığınızda kırışıyorlar bu şekilde kuruduğunu anlayabilirsiniz. Kuruyan maskeyi aşağıdan yukarıya doğru çekerek yüzünüzden çıkarın. Maskeyi haftada bir kez kullanmanız yeterli olacaktır.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.