SAĞLIKLI BESLENME İPUÇLARI

En zayıflarımızın bile kilosuna dikkat etme ihtiyacı duyduğu yaz mevsimi çoktan geldi bile. Kalın çoraplar, uzun kollu giysiler yerini askılılara, mini şort ve eteklere bıraktı. En önemlisiyse hepimizi bir bikini vücudu telaşı aldı götürüyor. Hal böyleyken bizim de istediğimiz vücuda ulaşmak ya da onu korumak için beslenme alışkanlığımızda daha sağlıklı bir yol izlememiz gerekiyor.

En mükemmel spor programı bile beslenmemize dikkat etmediğimiz sürece vücudumuzdaki fazlalıklardan kurtulmamız için yetersiz. Çözümse metabolizmamızı hızlandırmamız. Hepimizin şikayetçi olduğu yiyip yiyip kilo almayan o insanlar da aslında metabolizmaları hızlı olduğu için bu avantaja sahipler.

Metabolizmamızı hızlandırmak için en kolay yöntemle başlayalım: Su tüketimi.

Yemeklerden önce içilen 2 bardak su boş mideyi kaplayarak daha bize kolay doymamız için yardımcı oluyor ve metabolizmada 2 haftada fark edilebilir bir hızlanma sağlıyor. Kilit nokta ise bu suyu yemeğin ortasında veya sonunda değil tam yemeğe başlamadan tüketmek 🙂

Diğer bir öneri ise ara öğün veya kahvaltı olarak tercih edilebilen Müsli

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Lifli besinler tüketmek sindirim sistemini hızlandırmanın kilit noktası ve müsli de bunun için kesinlikle doğru anahtar! Mısır gevrekleri ve Nesquik gibi lezzetlerin yanında müsli daha az cazip bir seçenek gibi görülebilir, fakat Nestle tam tahıllı müslisiyle bu tabuyu yıkmak için mükemmel bir örnek. İçindeki bir çok tropikal meyveyle ve özellikle badem ve fındık parçalarıyla bize hem güzel bir lezzet hem de uzun süre tokluk hissi vaadediyor. Sütle birlikte tükettiğimizden günlük kalsiyum ihtiyacımızın da önemli bir kısmını karşılamış oluyoruz böylece.

Yaz mevsiminde en önemli avantajlarımızdan biriyse artan düşük kalorili meyve seçenekleri. 

Örneğin karpuzun 100 gramında sadece 26 kalori bulunuyor. Yazın uygun fiyata ve her yerde bulabileceğimiz soğuk karpuz hem serinletirken hem de ara öğünlerimizi neredeyse kalorisiz geçirmemize yardımcı oluyor. 

Diğer bir seçenek ise çilek. Çileği tatlılarda kullanmak, dondurmanın yanında servis etmek ya da pudra şekeriyle tüketmek aklımızda yer ettiği için içinde hep yüksek miktarda şeker olduğunu düşünürüz fakat aslında aynı gramında limondan daha az şeker barındıran bir meyvedir kendisi. 100 gramı sadece 37 kaloriye kendimize muhteşem bir sağlıklı ara öğün edinebiliriz !! Tabi yanında tatlı veya dondurma tüketmeden… 🙂

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.