Doğal Maskelerle Saç Rengi Tonu Değiştirme

Yaz aylarına girmiş bulunmaktayız ve yaz aylarında güneşe bağlı olarak saç renginde birkaç ton açılma görülüyor. Buna bir de deniz eklenir ve doğal yöntemlerle oluşan karışımlar saça uygulanır ise boyanın kimyasal etkilerine gerek kalmadan ‘doğal’ bir şekil de saç rengini açmak artık hem çok kolay hem de çok hesaplı. Ayrıca saç tonu doğal yollarla açılır ise renk saçı kestirene kadar kalır bunun sebebi, hazırlanan karışımın boya gibi kimyasallar içermemesi ve akmayışıdır. Aşağıdaki yer alan  maddelerde kendinize uygun olan bir saç tonu açma yöntemini seçip uygulayabilirsiniz.

Papatya Suyu İle Saç Tonu Açma

saç rengi, saç rengi değiştirme, saç rengi açıcı yöntemler

Şüphesiz ki en trend yöntemdir. Papatya suyu saçınızı yıpratmadan saç renginizi açar, saç diplerini besler, kepek oluşumunu engeller. 1 avuç papatyayı suyla kaynatın ve süzdükten sonra saçınıza uygulayın. Saçınızı nemli hale gelene kadar uygulayın. İmkanınız var ise 2-3 saat saçınızda tutun ve durulayın. Bu yöntemi 3-4 kez uyguladığınızda saç renginiz belirgin bir şekilde açılmış olacaktır.

NOT: Saçınızı güçlendirip, dolgunlaştırmak istiyor iseniz kaynayan papatya suyuna birkaç damla limon suyu ekleyebilirsiniz. 

Limon İle Saç Rengi Açma

Tatilde denize girerken, güneşlenirken uygulayıp kısa vadede sonuç alacağınız bir yöntem. Aynı oranda limon suyu ve saf suyu karıştırın, kaynatın. Kaynayan suyun soğumasını bekleyin ve daha sonra saçınıza uygulayın. Limon asidik bir madde olduğu için saç diplerine uygulanmasını tavsiye etmiyorum, saç diplerini tahriş edebilir. Saç uçlarına uygulamanız daha uygun olur.  Saçlarınızı 3-4 saat güneş altında bekletin. Dilerseniz daha sonra denize girin. Saçlarınızın tonunun çok hızlı bir şekilde açıldığını fark edeceksiniz. 

Sirke İle Saç Rengi Açma

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Sirke saç ve deri üzerindeki birçok sorunla baş edebilmesiyle tanınır. Saça bakım yapar, kepekleri yok eder, saçı parlatır. Aynı zamanda duştan sonra saçınıza sirke uygulayıp 2-3 saat bekletirseniz saç renginizde de açılmayı fark edeceksiniz.

Bira İle Saç Rengi Açma

Öncelikle biranın saçı uzatma, saça parlaklık ve canlılık kazandırmak gibi özellikleri var. Ayrıca bira kullanarak saç tonu açmak da çok kolay. Öncelikle biranın köpüğünü gidermelisiniz aksi taktir de saça zarar verir, yıpratırsınız. Birayı saçınıza dökün güneşte 2-3 saat bekletin ve daha sonra soğuk su ile durulayın. 

Karbonat İle Saç Rengi Açma

Karbonat derinlemesine arındırma özelliğiyle özellikle yağlı saçlara çok iyi gelmektedir. Ayrıca saç rengi açmada oldukça etkili. Duşta ıslak saçınıza bir kaşık karbonatı yayın ve saçınıza yedirin. 1-2 saat saçınızı güneşte bekletip durular iseniz karbonatın saçınızdaki etkisini arttırabilirsiniz.

Tarçın İle Saç Rengi Açma

Tatlıların vazgeçilmezi, içerisinde zengin vitaminleri barındıran tarçın ile saç renginizi açabilirsiniz. Peki ya nasıl mı? Saç kremininizin içine biraz tarçını ekleyip karıştırın gece uyumadan önce saçınıza sürün ve bir bezle sarıp sabaha kadar bekletin. Sabah saçınızı yıkayıp kuruladığınız da saçınızın renginin açıldığını fark edeceksiniz. Aynı zamanda tarçının vitaminler bakımından zengin oluşuyla saç parlar, derisi güçlenir ve saçınızı yıpratmadan ufak bir değişiklik yapabilirsiniz. 

C Vitamini Tabletleri İle Saç Rengi Açma 

C vitamini sağlığımız için önemli bir vitamin olmakla birlikte saçlarımız için de çok gereklidir. Eğer saçınızda boya var ve birçok doğal işlem uyguladığınız halde etki etmediyse C vitamini tabletlerinin farkını göreceksiniz. C vitamini, saç dökülmesi sorununu engeller, saça parlaklık kazandırır ve saçı güçlendirir. Saç renginizin birkaç ton açılmasını istiyorsanız 10-15 tane C vitaminini toz haline getirip günlük olarak kullandığınız şampuanınızın içerisine ekleyin ve iyice karıştırın. Saçınızı şampuan ve C vitaminiyle hazırladığınız karışımla düzenli olarak yıkadığınız da saç tonunuzun açıldığını fark edeceksiniz. 

Güneşlenin ve Denize Girin

Hiç çaba sarf etmeden en doğal yolla saç açmak istiyorsanız özellikle de yaz tatilindeyseniz boş zamanlarınızın tümünde güneşlenin. Güneş hem  saçınızın rengini açmakta oldukça etkili hem de vücudunuz da ki D vitamini için. Denizden çıktığınız zaman güneşlendiğiniz de tuzlu su ile birleşen güneş ışını saç renginizin açılmasını hızlandıracak.

Saç rengi açma ile ilgili farklı görüşler için diğer yazılarımızı da inceleyebilirsiniz.  

 

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.