Saç Bakımı Yapma

Kadınlarda ve erkeklerde ortak öneme sahip saçlar genel görünüm için olmazsa olmazdır. Saçların her zaman güzel görünüme sahip olması da itina ile üzerine titremenizle mümkündür. Üzerine titremekten kasıt düzenli bakım yapmak ve saçı yıpratmayacak uygulamalara yönelmektir.

Anadolu’da yaşayan eski uygarlıklara bakıldığı zaman saçlarını defne ya da zeytinyağı sabunlarıyla yıkadıkları ve bir hastalık söz konusu ise kükürt sabunu kullandıklarına dair kalıntılar bulunmaktadır. Bu kişiler aynı zamanda saçlarını şekillendirmek amacıyla limon suyu kullanırlarmış. Jöle benzeri etkiyi limon ile sağlayan kişiler o zamanların daha az yıpratıcı hava şartlarında saç sağlıklarını korumayı başarırlarmış. Bu yöntemler şimdi uygulanmaya pek müsait olamamakta.

Neden Bakım Yapıyorum?

Öncelikli olarak saçlarımıza bakımı neden yaptığımıza yakından bakmakta fayda vardır. Saçlar yaz kış dışarıda kalan ya da örtü altında havasız kalan yani bir şekilde dış etmenlerden en çok etkilenen bölgemizdir. Ellerimiz ve yüzümüz de aynı şekilde çok fazla dış etkene maruz kalır ancak bunlar için düzenli krem kullanımı cildimizi düzgün hele sokabilir. Ama saçlarımız keratin yapıları nedeniyle cansız dokularımızdır ve köke yakın saçlar beslenmemizden etkilenerek sağlıklı çıkabilir. Ancak uç kısımlara bu sağlık iletilemez. Bu nedenle de düzenli bakım yapıyor olmak önemlidir.

Evde Bakım Yapmak Faydalı mı?

Saç bakımı dediğimizde herkesin en az aklında evde uygulayabileceği bir yöntem vardır. Bal, zeytinyağı ya da badem yağı ile yapılabilen bu saç bakım kürleri aslında tahmin edildiği kadar çok faydaya sahip değillerdir. Şöyle ki; evinizde hazırladığınız bakım kürünü saçınızdan temizlemek için çok fazla şampuan kullanmaya ihtiyaç duyarsınız. Sonuç olarak da saçlarınızı bir birim iyileştirdiyseniz on birim yıpratıyor olursunuz. Bunun yerine düzenli aralıklarla kuaför salonlarına gidip oralarda bakım yaptırıyor olmanız saçlarınız için daha sağlıklı olacaktır.

Kuaför salonlarında düşünülenin aksine her ürün kimyasal değildir. Özellikle saçlarınıza bakım yapılıyorsa kimyasal içeriği daha az olan ürünler kullanılır ve kısa süre içerisinde saçlarınızın sağlıkla parlaması hedeflenir. Ayrıca saçlarınız emin ellerde olacağı için maskenin saçınızdan arındırılması sırasında bile korunması mümkün olur.

Kuaför salonlarında saç bakımı yapılması birkaç saatinizi kuaförünüze ayırmanız anlamına gelebilir. Böyle bir vaktiniz yoksa yine evde kendi başınıza saç bakımı yapmanızı önermiyoruz. Kuaförünüzden destek almadan saçlarınıza müdahale etmemeniz doğru sonuca ulaşmanızı garantileyecektir. Kuaför salonlarından satın alacağınız saç bakımı kürleri de size zaman kazandıracak ve evinizin rahatında saçlarınızın sağlığını korumanızı sağlayacaktır.

Hava kirliliği, stres ve yanlış beslenme ne yazık ki çağımızın en büyük sorunlarındandır. Bu sorunlar doğal olarak saç sağlığımızı da olumsuz etkiler. Saçlarımız sadece bu etmenlerden etkilense belki de şu anki kadar çok yıpranmazdı. Ancak saçlarımızı boyatmaktan ya da şekillendirmekten vazgeçemediğimiz için yıpranma tahmin ettiğimizden daha büyüktür. Özellikle saç düzleştiricileri ve maşalar saçlara onarılmaz zararlar vermektedirler. Bu sorunlarla başa çıkmanın en ideal yolu düzenli bakım yapmaktır. Çünkü hiç birimiz güzelliğimizi kaybetmek istemeyiz. Ve bu dış etmenlerin etkilerini artıran düzleştirici ve maşadan da vazgeçemeyeceğimiz için düzenli bakım yaptırmak en kolay çözüm olacaktır.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Saç bakımı yapmak ya da yaptırmak için özel olarak vakit harcayamayacaksanız bir alternatifiniz daha var. Balsam kullanımı. Her şampuan sonrası bolca balsam kullanmak da saçlarınızın bakımı konusunda küçük de olsa faydalı olacaktır. Ancak bu yol yeterli olmayacaktır. Bu nedenle saç sağlığınızı geri kazanmak istiyorsanız mutlaka saç bakımınızı uzman ellere yani kuaförlere yaptırmalısınız ve kesinlikle ihmal etmemelisiniz.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.