Rimelsiz Makyaj Trendi

2015 yazının en çok konuşulan yeni trendi: Rimelsiz Makyaj. “Rimelsiz makyaj mı olur?” dediğinizi duyar gibi oluyorum ama bu yaz kirpiklerden çok yüzün başka bölgelerine dikkat çekmek ve daha doğal görünümlü makyaj yapmak ünlü modacılarında tercihi oldu.

Yokmuş gibi makyaj yapmak, sadece pudra ve fondöten kullanmak, mat dudaklar ve pembe bir allıkla sadeliği korunmuş bir yüz, bu sezonun vazgeçilmezi olacak gibi görünüyor. 

Sizde kat kat sürülmüş rimelinizi gece yatmadan çıkarmak için uğraşmaktan sıkıldıysanız ya da rimelin kirpiklere zararlı olduğunu ve kirpiklerinizin dökülmeye başladığını düşünüyorsunuz zamanla alışabileceğiniz, rimelsiz makyaja ne dersiniz? Tüm bunları düşününce denemeye değer gibi görünüyor. 

Rimel yerine doğal görünümlü kirpik kıvırıcı kullanabilirsiniz.  

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Bu kadar sadelik yeter diyorsanız maskara kullanmadan yüzün farklı bölgelerine dikkat çekerek makyaj yapmanın ipuçlarına değinelim. 

Göz alıcı Farlar 

Madem rimelsiz makyaj yapıyoruz ilk başta gözlerimizi farklı şekilde ön plana çıkarmaya başlayalım. Bu yazın bir başka trendi olan metalik farları gözümüzün hem üst kısmına hem de alt iç kısmına yani göz pınarlarımızın bittiği kısma uygulayıp, üzerine ince bir eyeliner sürerek gözlerimizi ön planda tutabiliriz        

Kalın Eyeliner

Kalın bir eyeliner kullanımı ile rimelinizin yokluğu dikkat bile çekmeyecektir. Rimelsiz eyeliner sürerken dikkat edilmesi gereken önemli bir konu da eyelinerı kirpiklerinizin tam bitimine de sürmektir. Bu tarz bir makyajı pembe bir parlatıcıyla tamamladığınızda gayet iyi duracaksınız. 

Rengârenk Dudaklar

Bu yılın bir başka trendi olan turuncu, narçiçeği ruj modasını bir de rimelsiz deneyin. Hem rimeliniz olmadan dudaklarınız daha ön planda olacaktır. Ruj kullanırken dudak kalemi kullanmayı da ihmal etmeyin. Fakat öyle bir zamanların modası gibi sadece kenarına değil de dudak kalemini tüm dudağınıza sürmenizi öneririm. Böylece hem dudaklarınız daha dolgun bir görünüme sahip olur hem de daha kalıcı bir ruj elde etmenizi sağlar. 

Kalın Kaşlar

Kalın Kaş modasını inkâr edemeyiz değil mi?  Kaşlarınız kalınlığı ve daha doğal görünümüyle rimelsiz kirpikleriniz de fark edilmeyecektir. Bunun için badem yağını ve Hint yağını bir süreklilikle kullanmanız gerekebilir. Ama ben sürekliliği beceremiyorum ya da çok yoğun bir programım var onlara vakit ayıramıyorum diyorsanız kaş farlarını deneyebilirsiniz. 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.