Perma

Kıvırcık ya da dalgalı ve hacimli saçlar her kadının hayalidir. Kimi zaman moda olarak düz saçlar literatüre geçiyor olsa da her zaman güzelliğini ve farklı havasını koruyan kıvırcık saçlar son dönemlerde yine moda olmaya başladı. Ancak bu sefer insanlar maşa kullanmaya ya da kırık fön ile su dalgası vermeye başladılar, oysa atladıkları bir şey var. Saçları maşaladıkça ya da fön çektirdikçe kısa süreliğine güzel kıvırcıklara sahip oluruz ve tekrarlamak istediğinizde ise sürekli saçı yoran bir hale sokmuş olursunuz. Oysa perma gibi kalıcı kıvırcıklarla saçlar daha sağlıklı ve uzun ömürlü kıvırcık olurlar.

Perma deyince aklımıza hep 80’lerin moda saçı gelir. Sık ve minik bigudilerle yapılan permalar saçların fazlasıyla kabarık ve çirkin görünmesini sağlıyor olacaktır. Belki de bu nedenle insanlar permaya pek sıcak bakmıyor. Oysa permada saçlarınızda görmek istediğiniz dalganın tamamı bigudi kalınlığınızla doğrudan orantılıdır. Çok ince bigudiler olduğu gibi kalın bigudiler de mevcuttur ve saçlarınıza sık kıvırcık görüntü yerine hafif dalga şeklini verebilirler.

Perma Nasıl Yapılır?

Perma işlemi evde tek başınıza uygulamak için biraz karışık bir işlem olsa da birkaç denemeden sonra evde de yapabilir hale gelebilirsiniz. Ancak önce kuaförünüzden yardım almalı ve onun yönlendirmeleri doğrultusunda bu uğraşa başlamalısınız. Bilmeniz gereken birkaç püf noktasından sonra evde yapıp yapamayacağınızla ilgili daha fazla fikir sahibi olabilirsiniz.

Öncelikle bilmelisiniz ki perma saça uygulanan yoğun kimyasalla beraber saçın kıvırcıklaşma işlemidir. Bu yoğun kimyasallara saçların gösterdiği reaksiyonun azalması için bakım yapıyor olmanız ve hatta bu bakımı alışkanlık haline getirmiş olmanız önemlidir. Haftalık ya da aylık saç bakımı ile saçlarınızı nemli bir hale getirmeniz daha sağlıklı sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.

Bakımı yapılmış, temiz ve ıslak saçlara perma sıvısı sürülerek işleme başlanır. Bu sıvıdan sürülmüş saçlar istenilen bukle şekline göre sarılır. Seçilen bigudi kalınlığına ve üzerine sarılacak saç miktarına göre bukle şekli değişiklik gösterdiği için özenle sarma işlemi yapılmalıdır. Sarma işlemi bittikten sonra yaklaşık olarak 5 dakikalık bir bekleme süresi vardır. 5 dakika sonra saçlar açılır ve yıkanır. Temizlenmiş saçlara bu sefer kimyasal sürmeden sarılır. Bu sarma işleminden sonra perma sıvısı sarılı saçlara uygulanır. Yine saç derisine değmemesine dikkat edilmemesi gerekmektedir. Bu sefer bekleme süresi yaklaşık olarak 10 dakika olacaktır. Bu süreden sonra saçları yıkayabilir ve kurutabilirsiniz.

Permalı Saç Kullanımı

Perma yapılan saçı tararken her zaman perma tarağı kullanmalı ve sık dişli taraklarla taramamalısınız. Sık dişli taraklar perma buklelerinizin geri dönüşü olmayacak şekilde bozulmasını sağlayacaktır. Bu nedenle kozmetik mağazalarında satılan perma tarağı edinmeniz en doğru tercih olacaktır. Ayrıca saçlarınızın buklelerini belirginleştirecek losyonlar ya da köpük gibi sabitleyiciler kullanmanız da saçlarınızın daha güzel görünmesini sağlıyor olacaktır.

Perma yaptırmak tüm kadınların aklından geçmiştir. Yapılan permanın kaliteli görünmesi her gün maşalı saçlarla gezmenizi sağlamış olacaktır. Ancak iyi bir perma yapılmadıysa o zaman saçlarınız uzayana kadar sıkıntılı bir süreç sizi bekliyor olacaktır. Bu nedenle iyi kuaförlerle çalışmalısınız. Mahalle arasındaki kuaför yerine daha önce yaptığı permaları gördüğünüz ve bildiğiniz bir kuaföre gidiyor olmanız daha net sonuca ulaşmanızı sağlayacaktır.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Permanın tek kullanımı kıvırcık saç olarak düşünülmemelidir. Perma çok yağlı saçların yağ miktarının azalmasında da yardımcı olacaktır. Saçların kuru bir yapıya sahip olması için yapılabilecek bu yöntem aynı zamanda kuru saçları da fazlaca yıpratmış olacaktır. Bu nedenle perma yapılmış saçlara düzenli olarak bakım kürleri uygulamanız daha güzel saçlara sahip olmanız için gereklidir.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.