OJE SÜRDÜKTEN SONRA KURUTMA YÖNTEMLERİ

İstediğimiz renk ojeyi tamamen kusursuz bir şekilde süreriz ya da sürdürürüz. Kurumasını beklemek on ya da on beş dakika alır ve bu dakikalar boyunca ojenizin bozulmaması için kıpırmadan eller havada durursunuz. Oje kurutma işlemini hızlandırmanın yolları da var halbuki. Hem zamandan tasarruf edeceksiniz hem de ojeleriniz artık bozulmayacak. Sizlere kolaylık sağlaması için oje kurutma yöntemleri hakkında olan bu yazıyı derledik.

Öncelikle doğal yöntemlerden bahsedecek olursak ojenizi sürmeden önce buz dolu bir kase hazırlayın. Ojenizi sürün ve bir iki dakika bekleyin. Şimdi tırnaklarınızı buz dolu kaseye sokun ve bir iki dakika da böyle bekleyin. Ojelerinizin hemen kuruduğunu göreceksiniz.

Bir de fön makinesi ile kurutma yöntemi vardır. Varsa makinenizin sağuk ayarına getirin yoksa en düşük sıcaklıkta kullanın. Ojenizi sürdükten sonra bir kaç dakika fön makinesini tırnaklarınıza tutun. Üfleme yöntemi ile daha hızlı kuruyacaktır.

Kozmetik ürün satan her yerde bulabileceğiniz oje kurutma spreyleri ya da kurutmaya yarayan şeffaf şekilde ojeler var. Bu malzemeler de gerçekten işe yarıyor. Tırnaklarınız için zararlı olabileceği söyleniyor. İşiniz çok acil değilse diğer şekillerde kurutmanızı tavsiye ederiz.

Böyle yöntemlerle uğraşamam ben diyorsanız 60 saniye de kuruyan ojeler var. Belki diğerlerine göre daha pahalı olabilir. O kadar fark sizin için önemli değilse bu ojeleri tercih etmek sizin için daha ideal olacaktır. Diğer tırnaklarınıza sürene kadar sürdüğünüz tırnaklarınız kurumuş olur.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.