Minimalist Estetik Nedir?

Her insan farklı bir vücut tipi ve görünümde dünyaya gelir. Kimisinin kusurları vardır, kimisi de bir yerini güzel olsa bile hiç beğenmez. Bu nedenle insanlar yüzlerce yıl boyunca güzelleşebilmek ve görünümlerini değiştirebilmek için birçok yöntemden faydalanmışlardır. Bu yöntemler bazen başarıya ulaşmış bazen de hüsranla sonuçlanmıştır. Ama son dönemde tıp alanında gerçekleşen büyük atılım ve ilerleme sayesinde hayatımıza estetik diye bir kavram girmiştir. Estetik operasyonlarla istediğimiz şekle kolayca bürünebiliyor, istediğimiz yeri büyütüp küçültebiliyor ya da istediğimiz bir uzvu tam da olmasını istediğimiz şekle getirebiliyoruz.

Yine de normal estetiğin oldukça yapay olduğunu, birçok kişiye itici geldiğini de belirtmek gerekiyor. Bir kişinin aniden radikal bir değişim geçirmesi çoğu zaman korkutucu bile olabiliyor. Aşırı büyümüş ya da küçülmüş uzuvlar yerine artık birçok kişinin tercih ettiği bir yöntem var: minimalist estetik. Bu yöntem sayesinde estetiğin yıllar boyunca yaratmış olduğu yapaylık algısının yerine sadelik, doğallık ve yalınlık kavramları geliyor.

Uzmanlara göre minimalist estetik tam bir sanat. Üstelik estetik operasyonlar sırasında yaşanabilecek handikaplar ve hatalar da en az seviyede. Çünkü adı üzerinde bu iş öyle büyük değişimler geçirmek, başkasına benzemek için yapılan çoklu operasyonlar değil, yalnızca doğal görünmek için küçük dokunuşlar. Bu nedenle bir operatör minimalist estetik sırasında olaya daha ince bakabiliyor ve teknolojinin nimetleri sayesinde işleme daha sanatsal yaklaşabiliyor.

Minimalist estetik neden tercih ediliyor?

  • Minimalist estetik, ameliyatsız estetiktir. Bu nedenle normal estetikte yaşanan komplikasyonlar görülmez. Hastanın sonradan yaşayacağı tehlikeler ortadan kalkmıştır. Her ne kadar estetik denilince akla sempatik gelsede, bu işin zorlu bir müdahale olduğu unutulmamalıdır. Ama minimalist estetikte iş böyle değildir.
  • Minimalist estetik, iyileşme sürecinde size konfor sağlar. Normal bir estetik operasyon sonrası haftalar hatta aylarca iş yapamaz, sokağa çıkamaz durumda iyileşmeniz gerekirken, minimalist estetikte bu durum yaşanmaz.
  • Örümcek ağı yöntemi sayesinde büyük değişimlerden kurtulur ve bu olayın hayatınıza olumsuz yansıyabileceği psikolojik durumlardan kaçınmış olursunuz. Estetik operasyonlar sonrasında herkesin mutlu mesut olduğu hayalicilikten başka bir şey değildir. Bazen insanlar estetik sonrasındaki yeni hallerine uyum sağlayamaz ve derin bir depresyon haline girerler.
  • Minimalist estetik büyük çaplı bir değişim değil, kişinin olduğundan gençleşme durumudur.
  • Minimalist estetikle birlikte, bir kişinin küçük dokunuşlar sayesinde 15 yaş daha genç görünmesi mümkündür. Normal bir estetik sürecinde 15 yaş daha genç görünmek için birçok işleme gereksinim vardır.

Mimimalist Estetikte Kök Hücreler

Minimalist estetik küçük dokunuşlar olduğu için yapılan her işlem de hastaya zarar vermeyecek şekilde, en ufak dokunuşlarla gerçekleşiyor. Minimalist estetiğin en önemli kısmı kök hücre ve yağ transferi. Çünkü yüzdeki ve ciltteki sarkma kırışma durumlarının birçoğu yağ eksikliğinden meydana geliyor. Yani bu işlemde sizin bir bölgenizden kendi yağınız alınıyor ve ihtiyaç duyulan yere çok küçük izlerle bu yağ transfer ediliyor. Böylelikle başka sentetik işlemlerden uzaklaşıyor ve yalnızca kendinizden bir parçayı kullanmış oluyorsunuz. Böylelikle kök hücre zenginliği de kullanılmış olunuyor.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.