Mezuniyet Gecesi İçin Makyaj Önerileri

Okulların bitmesine az süre kala mezuniyet hazırlıkları başladı. Mezuniyet gecesi bir çok fotoğrafın çekildiği bir gün olmasıyla ve bir çok insanla karşılaşma olasılığı ile en özel günlerden biri. Mezuniyet makyajı elbette giysi seçimi, saç modeli ve yüz hatlarına göre olmalıdır. Bu yazımızda mezuniyet makyaj önerilerini anlatacağız!

Belirgin Dudak Ve Göz Makyajı

makyaj, mezuniyet makyaj önerileri, smokey eye, göz makyajı, doğal makyaj

Yüz hatlarını daha belirgin göstermek için kırmızı ruj ve siyah eyeliner yeterli. Kırmızı ruju sürmeden önce daha temiz ve keskin bir görünüm için dudaklarınızın üzerinden pudra geçin. Daha sonra dudaklarınızı daha kalın gösterebilmek için rujunuzun renginde dudak kalemiyle çerçeveleyin. Rujunuzu sürün, eğer ruj rengini matlaştırmak istiyorsanız üzerinden pudrayla geçe bilirsiniz. Üzerinden pudrayla geçilen ruj matlaşacaktır.

Smokey Göz Makyajı

Yapılan makyajın net değil de hafif dumanlı ve silik olmasıdır. Bu tarz makyajda kalem çalışması vs. net olmaz sanki silinmiş gibi olur. Gözlere smokey yaptıktan sonra dudaklar daha doğal ve sade görünmelidir bu yüzden nude tonlarında ruj seçin. Yanaklara hafif kontür yapılarak makyaj tamamlanabilir.

Pin Up Makyajı

Dönem olarak 50'lere denk gelen bol rimelli kirpikler, siyah keskin uzun eyelinerler ve kırmızı rujlar içeren bir dönem pin up makyajı. Kadını en seksi gösteren makyaj çeşididir muhtemelen. Hem fotoğraflarda güzel çıkmanızı sağlar hem de mezuniyet balosunda dikkat çekmenizi sağlar.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Bu makyajı yaparken dikkat edilecek püf noktaları; rujun ve eyelinerin sürümü. Çirkin çekilmiş bir eyeliner ile kötü sürülmüş ruj ile çekici olamazsınız. Özellikle siyah balenli elbise ve stilettolarla çok güzel kombin oluşturan bir makyajdır.

Kontürlü Makyaj  

Kontür uygulaması, gölge ve ışın oyunları kullanarak yüzün boyutlanması anlamına gelir. Kontur işlemi yapılarak beğenilmeyen uzuvların şeklinde boyutlamalar yapılabilir. Kontur yaparak elmacık kemikleri belirginleştirilebilir, burun küçük gösterilebilir, geniş alnınızı dar gösterebilir ve yüzünüze bunun gibi daha birçok işlem yapabilirsiniz. Mezuniyetinizde yüzünüzü kontürleyerek istediğiniz gibi bir makyaj yapabilirsiniz.

Yok Gibi Makyaj

Eğer makyaj yapmayı sevmiyor, yine de mezuniyete makyajsız gitmek istemiyorsanız, yok gibi makyaj yaparak yüzünüze doğal bir renk katmış olacaksınız. Yüzü biraz pudralama, nude tonlarında bir ruj sürümü, ince siyah eyeliner ve açık tonlarda allıkla yüzünüze doğal renk katabilirsiniz. 

Doğal Görünümlü Makyaj 

Şeftali – pembe tonlarında fresh görünümlü doğal makyaj yapmak hem yazın sıcak havaları için hem de mezuniyetteki yaşınız için çok iyi durur. Doğal görünüm için pembe tonlarında allık, şeftali rengi ruj, ince çekilmiş eyeliner ve hafif dokunuşlarla sürülen rimel yüzünüzü daha canlı ve bebeksi gösterecektir.

Renkli Göz Makyajları 

Yaz mezuniyetine en uygun rengarenk elbiselerle kombinlenen dikkat çekici göz makyajları, Turuncu, mor, pembe sarı farlarla dikkatleri gözlerinizde toplayabilir aynı tonlarda ruj seçimiyle makyajınızı tamamlayabilirsiniz.

Aydınlatıcılı Makyaj

Popüler adı highlight makeup olan bu makyaj türü yüzün belli noktalarını aydınlatarak o bölgelerin daha dikkat çekici görünmesini sağlar. Highlighter’ı uygulamanız gereken üç tane ana bölge vardır; elmacık kemiği ve şakak bölgeniz, gözlerinize ve dudaklarınızın tam kenarı. Ayrıca burun üzerine uygulandığında burun daha ince ve keskin hatlı görünmektedir. Mezuniyet gecesinde highlight kullanarak daha aydınlık ve keskin yüz hatlı görünebilirsiniz!

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.