Makyaj Çantalarında Bahar Temizliği

Çiçeklerin açtığı, güneşin yüzünü iyiden iyiye gösterdiği, güzel bahar günlerinden merhaba! Havaların gün geçtikçe ısınması ve enerjimizin artması baharın geldiğini müjdeliyor. Bahar demek canlanmak, arınmak ve tabi ki değişmek demek. Hayatımızın her alanında kendimizi değiştirdiğimiz ve yenilediğimiz şu günlerde, makyaj çantalarımızı da yenilemezsek olmaz dedik.

Mevsimler ve hava koşulları cildimizi etkileyen en önemli etkenlerden biri. İstediğimiz sonuçlara ulaşmak için hava koşulları değiştikçe cildimize uygulamamız gereken ürünleri ve bakım rutinlerimizi de değiştirmemiz gerekiyor.

Siz de hangi ürünler bahara uygun, hangileri değil öğrenmek ve makyaj çantanızda bahar temizliği yapmak istiyorsanız değiştirmemiz gerekenleri birlikte inceleyelim!

Nemlendiriciler

Her zaman cilt bakımı rutinimizde en önemli elemanın nemlendiricilerimiz olduğunu söyledik. Kırışıklıkları önlemek ve cilt kuruluğuyla savaşmak istiyorsak yaz kış demeden kullanmamız gereken nemlendiriciler, çoğu ürünün de olduğu gibi dönemsel olarak değişmesi gerekenlerden. Kış aylarında kullandığımız yoğun nemlendiriciler, havalar ısındığında cildimiz için fazlasıyla ağır gelebilir. Önemli cilt kuruluğu problemlerimiz yoksa daha az yoğun, su bazlı nemlendiricilere geçmenin vakti gelmiş demektir. Havalar ısındığında kuruluk problemlerinde bir düşüş gözlemlenir. Buna aldanıp nemlendiricinizi uygulamayı kesinlikle unutmayın.

Güneş Kremleri

Her ne kadar az biliniyor olsa da, güneş kremlerini de yaz-kış uygulamamız gerekiyor. Daha önceki yazılarımızda Victoria’s Secret meleklerinin en büyük sırlarından birinin her gün güneş kremi kullanmak olduğunu söylemiştik. Güneş soğuk günlerde bile zararlı ışınlarıyla cildimize zarar vermeye devam ediyor. Bu sorun zamanla erken yaşlanmaya sebep oluyor. Bahar günleri güneş kremini cilt rutininize dahil etmenin; düşük faktör kullanıyorsanız daha yüksek faktörlü kremlere geçmenin tam zamanı. 

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

makyaj çantaları, makyaj malzemeleri, makyaj, makyaj çantası

Fondötenler/BB ve CC Kremler

Fondötenler makyaj rutinimizin vazgeçilmez parçası. Özellikle cilt sorunlarıyla ve renk eşitsizliğiyle baş edemediğimiz zamanlarda hepimiz fondötenlere başvuruyoruz. Kullandığımız yoğun kıvamlı fondötenler, ısınan havalarda cildimiz için ciddi tehditler oluşturabilir. Sıcak havalarda terleme sorunuyla karşı karşıya gelen yoğun fondötenler, gözeneklerimiz tıkanmasına ve cildimizin hava alamamasına sebep olur. Bu da beraberinde akne ve siyah nokta problemlerini getirir.

Isınan havalarda daha az yoğun fondötenler kullanmanız veya ihtiyacınıza göre bb/cc kremlere geçiş yapmanız kesinlikle önerilir.

Allıklar

Cilt makyajından bahsetmişken, allıklara değinmemek olmaz. Allıkları kendi zevkimize göre çeşit çeşit renklerde kullanıyoruz. Koyu allıklar kış aylarında oldukça güzel görünse de, bahar aylarında fresh bir görüntü elde etmemizi engeller ve ağır durabilirler. Güzel bir makyaj ve canlı bir görünüm için koyu renk allıklarımıza bir süreliğine veda etmeli, yerlerini pembe ve turuncu tonlarında, daha canlı allıklara bırakmalıyız.

Rimeller

Rimeller mevsimsel olarak ne kadar değişiklik gösterebilir diyebilirsiniz. Sıcak havalarda rimellerde değiştirmemiz gereken tek şey suya karşı dayanıklı olmalarını sağlamak. Suya karşı dayanıklı olmayan rimeller sizi gün boyu akma sorunuyla baş etmek zorunda bırakabilir. Bunun yanında siyahtan sıkıldıysanız ve değişik renklerde rimeller denemek istiyorsanız, canlı ve güneşli bahar günlerinden daha uygun bir zaman düşünemiyoruz.

Rujlar

Koyu rujlarımız elbette çok güzel. Bordolar, koyu kırmızılar kış aylarına ve sonbahara çok yakışıyordu fakat ilkbaharda kullanıldığında allıklarda olduğu gibi ağır bir görünüme sebep olabilirler. Koyu tonlardaki rujlarımızın yerine canlı kırmızılar, pembeler, turuncu tonları getirmenin zamanı geldi. Bunun yanında parlatıcı kullanmayı seviyorsanız güneşli günlerde hafif bir makyajın vazgeçilmez tamamlayıcısı olabilirler.

Farlar

Koyu rengi açık renkle değiştir kuralı, allık ve rujlarda olduğu kadar önemli olmasa da, farlarda da geçerli. Dumanlı göz makyajı gibi makyajlar elbette her mevsime gidiyor. Yine de çok koyu göz makyajlarından kaçınmak ve açık renkler kullanmak çok daha hoş bir görünüm sağlayacaktır.

Makyaj çantanızla beraber kendinizi de yenilediğiniz, güzel ve mutlu bahar günleri dileğiyle. 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.