Küçük Gözlü Kadınlar İçin Makyaj Önerileri

Büyük ve badem gözleri seven çoktur ancak herkes bu şansa sahip değildir. Küçük gözleri büyük göstermekse birkaç makyaj hilesi ile mümkün olabilir. Göz şeklimiz makyajımızı etkileyen önemli unsurlardan biridir. Kullandığımız ürünlerin rengi, yapısı ve kullanış biçimlerine göre göz şeklimizde değişmeler olabilir. Örneğin çok büyük gözleri olan kadınlar için en kolay yöntem göz içlerine çekilecek olan siyah bir kalemdir. Böylece gözleri olduğundan daha küçük görünür. Küçük gözleri daha büyük göstermek ve canlı bakışlara sahip olmak içinse birkaç makyaj hilesi öğrenmek yeterli olacaktır.

İlk olarak gözlerimizin zeminin oluşturmamız gerekir. Bunun için ilk adımımız kapatıcı/ concealer uygulamak olacak. Göz çevremizde morluk, kararma veya damarlı görünüm varsa orta kapatıcılıktaki bir ürün ile göz etrafımızdaki rengi nötrlememiz gerekir. Seçtiğimiz ürünün kendi ten rengimizden bir ton açık olması göz çevremizi daha aydınlık ve canlı gösterirken gözleri de ortaya çıkarır ve büyük gösterir. Eğer göz etrafımız problemli değilse renkli bir far bazıda işimizi görecektir.

Sonraki adım ise nasıl bir makyaj yapacağınıza karar vermek. Sade ve günlük makyaj tercih ederseniz bir göz kalemi ve maskara sizin için yeterli olacaktır.

Göz Makyajı, Günlük Makyaj, Makyaj, Kapatıcı

Bu ürünlerde tercih edeceğiniz renk ve yapı önemli. Kalem eyelinerınızın rengi nude krem bir renk olmalı. Açık renk göz kalemleri gözlerinizi olduğundan büyük göstereceği için göz içlerine koyu renkler yerine ten rengi göz kalemleri sürmelisiniz. Göz üstünüze ise siyah bir kalem çekebilirsiniz. Ancak düz ve net bir çizgi yerine dağılmış ve gözün ortasından başlayan eyeliner gözlerinizi daha büyük gösterecektir. Maskaranızın ise kirpiklerinizi kaldıracak ve sabit tutacak özellikte olması gerekir. Kirpikleriniz ne kadar kalkık olursa gözlerinizde bir o kadar açılacak ve büyük gözükecektir. Alt kirpiklerinize maskara sürmeyi de es geçmemelisiniz. Alt kirpikleriniz ne kadar aşağı doğru bakarsa gözlerinizde o kadar açık gözükecektir. Gözaltlarınızı dilerseniz boş bırakabilirsiniz. Ancak boş kalsın istemezseniz yine net bir çizgi halinde çekilmiş kalem yerine dağıtmanız daha iyi olacaktır.

Eğer far uygulamak isterseniz de birkaç ipucumuz olacak. Renk olarak göz renginize uyumlu bir far rengi seçebilirsiniz. Öncelikle göz kapağınıza açık renkte bir far sürün. Daha sonra kullanmak istediğiniz rengi gözünüzün katlanmak bölgesinden biraz yukarısına sürün ve iyice dağıtın. Farınızı katlanma bölgesinin üstüne sürdüğünüzden gözleriniz daha büyük gözükecek.

Far uygulamasının son adımı ise göz pınarlarını aydınlatmak. Işıltılı bir farı veya aydınlatıcıyı göz pınarlarınıza uyguladığınızda gözleriniz daha canlı ve açık gözükür. 

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Kaş şeklinizde gözünüzün şeklini etkileyen unsurlardan biridir. Kaşlarınız çok kalın olduğunda  gözleriniz olduğundan küçük gözükebilir. Dolayısıyla yüzünüze yakışacak ve abartı durmayacak incelikte alınan kaşlar gözlerinizi daha ortaya çıkaracaktır. Aynı zamanda düz alınan kaş yerine kavisli kaşlar gözlerinizi daha büyük gösterir.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.