KIŞIN MAKYAJ

Kış mevsimi aralık ayı ile birlikte resmen başladı ve artık soğuk havalara kendimizi iyice hazırladık. Havalar soğuk olabilir fakat bir kadın her zaman bakımlıdır deyip bu kışın makyaj trendlerinden sizlere bahsetmek istedik.

Bu kış, hatta bu yıl, bütün sezonlarda doğallık ön planda. Bunu bütün yazılarımızda paylaşıyoruz.

Fondöten ve pudrayı kullanmak yerine, ciltte daha doğal duran, cilt rengini eşitleyen, pudra gibi özellik gösteren, cildi nemlendiren (bazı markalarda var) BB ve CC kremleri kullanmayı tavsiye ediyor makyaj uzmanları. Doğal görünüm elde edebilmeniz için bu kremler oldukça ideal. Allık olarak ise yine doğal duran şeftali tonlarını tercih edebilirsiniz.

Eğer dudak makyajını gösterişli yaptıysanız gözleri sade, göz makyajınızı gösterişli yaptıysanız dudaklarınızı sade göstermeniz önemli. Çekici bir göz makyaj yaptıysanız, dudaklarınızda bu sezonun da trendi olan nude tonlu bir ruj tercih edebilirsiniz. Hem doğal görünüşü yakalamış  hem de sezonun trendini uygulamış olursunuz. Renkli rujları seviyorsanız bu sezonun rengi bordo ve berry rengi dedikleri koyu mor. Bu iki renk de çok popüler ancak bunları gündüz makyajında kullanacaksanız göz makyajınızı en az şekilde tutmalısınız.

Gözlerde eyeliner diyoruz. Eyeliner ile belirginleştirilmiş gözler trend. Cat eye dedikleri kedi gözü şeklinde çekilmiş olan eyelinerlar çok moda. Ancak eyelinerınızı tabiki tek bir stilde yapmak zorunda değilsiniz istediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Eyeliner haricinde smokey eye denilen dumanlı göz makyaj trendi de bir çok defilede görüldü. Ancak her makyaj her göze olmuyor bu yüzden göz renginize ve göz şeklinize yakışan göz makyajını yapmalısınız.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.