Kırık Fön

Günlük yaşantımızda fönlenmiş saçlarda dolaşmak her kadının hoşuna gitmektedir. İpek gibi pırıl pırıl saçlar düz bir şekilde fönlendiğinde bir süre sonra saç derisine yapışıp basık bir görünüm oluşturabiliyor. Bu derde çare bulan kuaförler son dönemde kadınların severek kullandıkları kırık fön uygulamasını hayatlarımıza dahil ettiler. Bu uygulama ile hem başımıza yapışmayan yani basık durmayan hem de dalgalı bir saça sahip olmak çok kolaydır.

Kırık fön son dönemde moda oldu ancak isim olarak her kuaförde kırık fön olarak geçmemekte. Maşalı fön, Bebek fönü ya da Dalgalı fön gibi isimlerle de anılmaktadır. Evde de rahatlıkla uygulayabileceğiniz bu fönde gerçekten iyi bir sonuç görmek istiyorsanız mutlaka işin uzmanından yardım almalısınız.

Kırık Fön Nasıl Yapılır?

Kırık fön genel itibariyle her saç modeline uygulanabilir. Ancak gerçekten başarılı bir etki görmek için saçların katlı bir kesime sahip olması önemlidir. Eğer kesiminiz üzerinden biraz zaman geçtiyse ve kırık fön kullanmak istiyorsanız saçlarınıza kat verdirebilirsiniz. Boyundan çok kaybetmeden kestirebileceğiniz birkaç kat saçlarınızın daha dolgun ve alımlı görünmesini sağlayacaktır.

Kırık fön genel olarak iki yöntemle uygulanmaktadır. Kuaför salonları personellerinin özellikle tercih ettiği ve saç sağlığını koruduğu bu ilk yöntem fırça ile yapılmaktadır. İnce fırçalardan birini alıp saçın arkasından başlanır ve öne doğru uygulanır. Bu uygulama sırasında saçınız fırçaya diklemesine sarılmalıdır ve sardığınız yönün tam tersi yönrem güçlü bir fön uygulaması yapılmalıdır. Sonrasında saçı açarak değil fırçayı saçın içinden kaydırarak bir diğer tutama geçilir. Evde uygulaması pek de kolay olmayan bu yöntem usta ellerde muhteşem sonuçlara ulaşmanızı sağlayacaktır.

Kırık fön için bir diğer yöntem ise maşa kullanılarak yapılandır. Kuaförler maşanın saça verdiği zararın büyüklüğünü bildikleri için pek tercih etmeseler de genel olarak evde kendi başınıza yapacağınız uygulamalar için idealdir. Saçlarınızı maşa etrafına sarıp, yeterli süre bekledikten sonra bukleleri bozmadan maşayı saçtan uzaklaştırarak yapabileceğiniz bu uygulamada dikkat etmeniz gereken en önemli husus saçların aynı yöne doğru sarılmış olmasıdır. Bu sayede ahenkli bir görüntüye ulaşmanız mümkündür.

Kırık Fön Kullanımı

Kırık fön uygulaması diğer fön işlemleri gibi en fazla iki gün dayanmakta, sonrasında şeklini kaybetmektedir. Biraz daha dayanıklı hale getirmek amacıyla saç üzerine sabitleyici sürebilirsiniz. Üstelik evde maşa ile yapıyorsanız sabitleyiciler saçların maşadan yanmasını da bir nebze önlemektedirler. Sabitleyici sürülmüş saça her türlü ısıl işlemi uygulayabilirsiniz.

Saçlarınıza kırık fön uygulaması yaptıktan sonra başınızı aşağıya eğerek biraz bukleleri açıyor olmak da fayda var. Daha dolgun görüntüyü bu sayede yakalamanız mümkün.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Kırık fön uygulamasını kendiniz ya da kuaförünüz sık uyguluyorsa mutlaka saç bakımı yapıyor olmanız gerekir. Saçın yoğun ısıya maruz kalması kırıklara neden olabilir. Saç sağlığınızı kaybetmemek için evde hazırlanabilen protein yoğunluklu saç maskelerinden ya da hazır satılan saç maskelerinden faydalanmanız önemlidir.

Güzel olmanın sırrı bakımlı olmaktır. Bakımlı olmanın yolu da saçlarınıza hoş bir hava vermenizle doğru orantılıdır. Kırık fön çektirmek ya da kendi kendinize yapmak gerçekten hoş bir havaya ulaşmanızı sağlayacaktır. Üstelik yoğun maşa uygulaması söz konusu olmadığı için günlük hayatta da rahatlıkla kullanmanız mümkündür. 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.