Kepek Önleyici Doğal Maskeler

Saç problemleri denince akla ilk gelen sorun kepektir. Kepek saç derisinin çok kuru olması, aşırı yağlı olması, yetersiz şampuan kullanımı veya aşırı şampuanlama, saçı yıkarken deriyi çok fazla kaşımak, stres gibi nedenlerden kaynaklı olabilir. Kepeğin çözümünü bulmak için öncelikle hangi nedene bağlı olduğunu bilmek fayda sağlayacaktır.

Çok sık rastlanan bir sorun olmakla birlikte çözümü olmayan bir problem değildir. Kepek önleyici şampuanlar, dermatologların önerdiği ürünleri kullanmakla birlikte evinizde bulunan ürünlerle karışımlar hazırlayarak saçınıza maske olarak uygulayabilirsiniz. Kepeği önlemede ve gidermede yardımcı olacak birkaç maske tarifini yazımızın devamında bulabilirsiniz;

Hindistan Cevizi Yağı Maskesi

saç maskeleri, kepek, saç derisi, saç bakımı, doğal saç maskeleri

Eğer kepek problemi çok kuru saçlara sahip olduğunuz için varsa bu tarif size göre. Hindistan cevizi yağı cildi besleyip nemlendirir. Aynı zamanda kepek oluşumunuda engeller.

2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağına yarım limonun suyunu ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırın. Daha sonra saç diplerinize masaj yaparak iyice yedirin. Saçınızda 20-30 dakika beklettikten sonra saçlarınızı ıslatmadan şampuanlayın ve daha sonra durulama işlemine geçin. Bu uygulamayı haftada bir yapabilirsiniz.

Aspirin Maskesi

Zamanı az olanlar için kısa süreli aspirin maskesi yardımcı olacaktır. 2 adet aspirini ezip kepeğe karşı etkili şampuanla karıştırın ve bu karışımı saçınıza sürüp köpürtün. 2-3 dakika saçınızda beklettikten sonra durulayın.

Yoğurt Maskesi

Yoğurtta her evde bulunan ve elimizde bulunan bir ürün. Kepeğe karşı önleyici ve aynı zamanda saçı besleyici etkisi var. Saçımıza yetecek kadar yoğurdu tüm saçınıza ve saç derimize sürüp iyice yedirdikten sonra 10-15 dakika kadar bekletin.  Daha sonra saçınızı durulayın.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Elma Sirkesi Maskesi

Her duş öncesi uygulayabileceğiniz basit ama etkili bu maske için ihtiyacınız olan malzemeler yalnızca su ve elma sirkesi. 3 kaşık elma sirkesini iki çay bardağı su ile seyreltip tüm saç derinize yedirin. Birkaç dakika beklettikten sonra saçlarınızı durulayın. Elma sirkesinin cilde faydaları saymakla bitmez. Saçınıza doğal bir parlaklık kazandırırken aynı zamanda kepekten de kurtulmanıza yardımcı olacaktır.

Isırgan Otu Maskesi

Bir avuç ısırgan otunu 1 litre suya atın ve kaynatın. Karışımı süzdükten sonra bir süre ılımasını bekleyin. Ilıyan karışımı tüm saç diplerinize boy ve uçlarına sürün ve 30 dakika bekleyin.  Daha sonra saçlarınızı durulayın. Isırgan otu saçları besler, güçlendirir. Aynı zamanda saç derinizin daha sağlıklı olmasını sağlayarak kepek oluşumunu önler.

Zeytinyağı Maskesi

Zeytinyağının hem saça hem de cilde iyi geldiğini duymayan kalmamıştır. Özellikle hakiki doğal zeytin yağı saçları güçlendirir, besler, yıpranmasını önler ve saç derisinin nemlenmesini sağlayarak kepek oluşumunu önler. Saçınıza yetecek kadar zeytinyağını daha etkili olması için kısık ateşte ılıtın. Ardından tüm saç derinize masaj yaparak uygulayın. Kalan ürünü saç boy ve uçlarınıza sürüp 1-2 saat bekletin. Daha sonra saçlarınızı ıslatmadan şampuanlayın ve durulayın. Bu uygulamayı hafta 1-2 kez tekrarlayabilirsiniz.

Bitkisel Maske

Kekik, adaçayı, ve naneyi yaklaşık bir litre suda kaynatıp süzün. Hazırladığınız bu karışımı ılıdıktan sonra tüm saçınıza uygulayın ve saçınızı nemli bir havlu ile sarıp 45 dakika kadar bekletin. Daha sonra saçınızı durulayın.

Tuz ile kepek önleme

En basit ve maliyetsiz yöntemlerden biri ise tuz. Duştan önce saç derinize bir miktar tuz dökün ve saç derinize fazla baskı yapmadan masaj yapar gibi ovalayın. 2-3 dakika sürecek bu işlemden sonra saçlarınızı kepeğe karşı etkili şampuanla durulayabilirsiniz. Dilerseniz tuz yerine karbonatta kullanabilirsiniz. Tuz gibi karbonatta aynı etkiyi gösterecektir.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.