İnce Örgü

Moda hayatımızın her yerine girmiş durumda. Okuduğumuz kitaplardan yediğimiz yemeklere kadar bir şekilde moda ile buluşuyoruz. Moda denildiğinde rahatsız kıyafetler aklımıza geliyor olsa da bir de madalyonun öteki yüzü var. Sokak modası. Daha çok rahatlığı baz alan bu moda akımı kişilerin günlük hayatlarını kolaylaştıracak unsurlar da içermektedir. Söz konusu olan moda olunca saçları es geçmek hiç olmaz. Saçların da ayak uydurduğu bir sokak modası trendi vardır. Son dönemlerde popülaritesi oldukça artan ince örgü yani Afrika örgüsü de sokak modasının vazgeçilmezi olmak üzere. Rahat kullanımı olan ince örgülere biraz yakından bakalım istedik.

Yıllar önce Afrikalı kadınlarda oldukça sık gördüğümüz bu model ülkemizde de uzun yıllardır uygulanmakta. Rahat kullanımı olduğu ve her zaman harika modellere ulaşıldığı hepimizin farkında olduğumuz durumlar. Her saç modelinde olduğu gibi bu uygulamada da çeşitli şehir efsaneleri bulunmakta. Bunları tek tek yok edip, gelecekte yaptırmayı düşündüğünüz saç modeline sizleri biraz daha ısındırmak istiyoruz.

Her Saça Uygulanır mı?

Afrika örgüsü her saça uygulanabilir. Tek engel saç uzunluğunuzun en az 10 santimden kısa olmasıdır. Eğer bu miktardan uzunsa saçlarınız uygulama yapılabilir.

Nasıl Uygulanır?

Saçların boylarını uzatmak için yapılan kaynakların daha ince ve uzun olanları her bir örgünün dibine tutturulur. Bu sayede saç renginizi değiştirmeye gerek kalmadan yeni bir renge de kavuşmuş olursunuz. Ortalama 8-10 saat kadar süren bir uygulama sonunda saçlarınız tamamlanır. Örgünüzü kendi saçınızı normalde nasıl kullanıyorsanız aynen öyle kullanmanız mümkün. Yıkama sıklığını değiştirmenize gerek olmadığı gibi saçlar örgülü halde daha az kirlendiğinden dolayı yağlanma gibi bir sorunla da karşılaşmazsınız. Saçlarınızı yıkama yani şampuanlama alışkanlığınızı değiştirmenize gerek olmazken durulama kısmına biraz fazla özen göstermelisiniz. Normalde olduğu kadar kolay durulanmayan saçlar sizi biraz uğraştırabilir.

Afrika örgüsü yaptırdığınız saçlarınızı yaklaşık olarak 6 aya kadar kullanmanız mümkün. Bu biraz da dipten çıkan saçlarınızı tölere edebilmenize bağlıdır. Yoksa yaptırdığınızın etresi gübü normal bir saç örgüsü açar gibi bu örgüleri de açabilir ve kaynakları çıkarıp ana saçınıza tekrar sahip olabilirsiniz. Ancak kullanım rahatlığı ve kaynakların da batmıyor oluşu bu saç modelini vazgeçilmez hale getirmektedir.

Saçlara Zarar Verir mi?

Afrika örgüsü saçlara zarar vermez. Aksine saçınız örgülü olduğu sürece herhangi bir uygulama yapmayacağınız için saçlarınızın dinlenmesini sağlamış olursunuz. Saçlardaki örgüler açıldığında yoğun bir saç dökülmesi dikkat çeker. Ancak bu normal saç dökülmenizdir. Her gece yastığa sürtünen başınızdan bir miktar saç teli kopar. Bu teller saçlar açıkken yastığa dökülüyor olur. Ancak saçlarınız örgülüyken hiçbir yere kaçamazlar ve siz örgüyü açana kadar başınızda durmaya devam ederler. Örgüyü açtığınız anda da yoğun bir saç dökülmesi görürsünüz. Bunun tek nedeni standart dökülen saçların kaçamamasıdır. Özetle ince örgünün saça herhangi bir zararı yoktur.

Sokak modasının yükselen trendi Afrika örgüsü rahat kullanımı sayesinde uzun saçlı herkesin tercihi olacağa benziyor. Ayrıca ince örgü yapılan saçlarla yapılan topuz ya da atkuyruğu modelleri de fazlasıyla gösterişli bir görüntü sunmaktadır. Ülkemizde hemen hemen her kuaför tarafından uygulanan ince örgü işin uzmanlarının elinden çıkınca ciddi anlamda fark yaratabiliyor. İşin uzmanları kim derseniz Afrika kökenli kuaförler ülkemizde de yaygınlaşmaya başladı. Sokak aralarında onları arayıp, saçlarınızı işin ehline teslim etmeniz avantajınıza olacaktır. 

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.