HD Fondöten

Fondöten makyajın olmazsa olmazı, bir nevi zeminidir. Çeşit çeşit farlar, kontür ve aydınlatma uygulamaları, zeminin güzel olmasıyla daha da ön plana çıkar ve makyajı güzel kılar. Bu nedenle makyaj malzemesi üreticileri her geçen gün yeni bir fondöten çeşidi ile piyasaya hareketlilik kazandırıyor ve kadınların makyaj çantasına her geçen gün yeni yapıda bir ürün ekleniyor.

Bunlardan biri de son zamanlarda adını sıkça duyduğumuz HD fondötenler. Aslında bakarsanız HD fondötenlerin tarihi yeni değil. Televizyon ve sinema sektöründe oyuncuların yüzlerinde sıkça kullanılan bir fondöten çeşidi. Bu fondöten türü de adını medya sektöründe kullanılmasından alıyor. Bu ürünün kamera önünde bulunan kişilerde kullanılmasının sebebi yüksek netlik ( high definition) teknolojisi ile üretilmiş olması. Yani 4K yapılan çekimlerde doğal ve pürüzsüz bir görünüm yaratması.

Medya sektöründe kullanılan bu fondötenin tüm kadınların makyaj çantasına girme serüveni de aslında sosyal medyada fotoğraf paylaşımının hızla artmasıyla başlıyor. Bu durumu aleyhlerine çevirmek isteyen üreticiler HD adı altında fondötenler üretmeye başlıyor.

Bunlardan ilki de Make Up For Ever markası oluyor. Bu fondötenler ciltteki tüm kusurları mükemmel bir şekilde örterken yüzünüzde maske etkisi bırakmıyor. Aslında en sevilen yanı da bu. Yani ince bir kat sürerek cildinizdeki tüm kusurları örtebiliyorsunuz. Doğal görünümün yanı sıra fotoğraf çekimlerinde de yüzünüzde bir şey yokmuşçasına duruyor ve bizlerin gönlünü fethediyor.

HD fondötenlerin nasıl hayatımıza girdiklerinden ve ne işe yaradıklarından kısaca bahsettikten sonra piyasada bulunan HD fondötenlere de göz atalım.

Make Up For Ever Ultra HD Fondöten

HD Fondörten, Fondöten, Makyaj Malzemesi

HD fondötenlerden bahsedip bu markayı atlamak olmazdı. Ülkemizde HD fondöten adını duymamızı sağlayan ilk markalardan biri olan Make Up For Ever Ultra HD fondötenler kullanıcılar tarafından çok sevildi. Hem likit hem de stick formda bulunan bu fondötenlerin geniş bir renk skalasına sahip. Tüm cilt tiplerine uygun olan ürün krem yapıda cilde nem veriyor ve kapatıcılığı da gayet başarılı. Fiyatı ise 43$.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Catrice HD Liquid Coverage

 

Catrice markasının likit formda çıkardığı HD fondöten uygun fiyatlılar arasından bulunan fondötenlerden biri. Ürünün vaatleri arasında matlık ve teninizde ikinci bir cilt yaratma etkisi. Ayrıca 24 saate kadar da kalıcı olduğunu iddia ediyor. İnce ve hafif yapıda olan bu fondöten içerisinde yağ bulundurmuyor yani yağlı ciltlerinde severek kullabileceği türden bir ürün. Fiyatı ise 31,90 TL.

Flormar Invisible HD Cover

 

Gelelim bir Türk markası olan Flormar HD fondötene. Bu fondöten oldukça beğenildi ve stokları kısa sürede tükendi. Flormar kısa süreli çıkardığı bu seriyi beğenildiği için kalıcı hale getirdi ve yeniden piyasaya sürdü. Çok geniş bir renk skalası var ve en beyaz tenden en esmer tene kadar kendinize uygun rengi bulabilirsiniz. Krem ve ince yapıda olan fondöten kusursuz kapatıcılık vaat ediyor. HD fondötenler arasında en sevilenler arasında olan bu fondötenin fiyatı ise 39,90 TL.

NYX HD Studio Photogenic

Işığı yansıtan teknolojiyle üretilen bir diğer fondöten ise NYX markasına ait. Ciltte kadifemsi bir bitiş bırakarak hem kusursuz örtücülüğü hem de doğal görünümü yaratacağını iddia eden bu fondötenin 12 farklı renk seçeneği var. Fondötenin fiyatı ise 59,99 TL.

W7 HD Fondöten

Son HD fondötenimiz ise w7 markasına ait. Bu marka ülkemizde yalnızca Eve Shoplarda satılıyor. HD fondötenler arasında en uygun fiyatlı olmasının yanı sıra vaatlerinide karşılıyor. Kremsi yapıda bulunan ürün cilde kolayca uygulanıyor ve sabitleniyor. Saten bitişli ve 5 farklı renge sahip. Fiyatı ise 29,50 TL ve sık sık indirime giriyor.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.