Gelinler İçin Oje Sürme Alternatifleri

Düğün gününde gelinlik, saç, makyaj elbette en dikkat edilen, ince detayına kadar inilen şeylerdir. Fakat bu özel günde tırnaklarda hem gelinliğinizin hem de makyajınızın bir tamamlayıcısıdır. Ufak bir ayrıntı gibi görülse de oje seçimi de bir o kadar önemlidir. 

gelinlik, saç, makyaj, oje, tırnaklar, manikür

 

Ojenizi birçok şeye göre belirleyebilirsiniz. Makyajınızın bir tamamlayıcısı olarak seçebileceğiniz gibi gelinliğinizin modeli ya da takılarınız ve çiçeğinizle uyumlu olacak şekilde de belirleyebilirsiniz. Tabii ki de renk seçeneğinin kişiliğinizi yansıtması da önemli noktalardan biri. Örneğin günlük yaşantınızda cıvıl cıvıl renkler kullanan biriyseniz ve gelinliğinizde bu halinizi yansıtıyorsa renkli oje kullanmaktan çekinmeyin. Ancak sade bir tarzınız varsa elbette düğün gününüzde de neon renkler kullanmanız sizinle zıt düşecektir…

Hayatımıza modanın iyice yerleşmesiyle eskiden tek tip olan gelinlikler şimdilerde yüzlerce farklı modele bürünmüş durumda. Prenses model gelinlikler, kabarık gelinlikler, klasik gelinlikler, dantel detaylı gelinlikler, kısa kesim gelinlikler ve daha birçok seçenek. Peki, oje seçimini gelinliğinin tarzına göre belirleyen hanımlar hangi renk ojelere yönelmeli ve hangi sürüm tarzını uygulamalı?

Eğer gelinliğiniz kabarık değilse, düz ve sadeyse tırnaklarınızda renkli ojelere yer vermeyin. Tercihiniz daha soft renkler olsun. Mesela, rakı beyazı, toz pembe ve ya nude renklere yönelin. Bu görüntüyü çok sade bulursanız yalnızca yüzük parmağınıza ışıltılı bir renk kullanın.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Eğer daha hareketli ve eğlenceli bir gelinlik modeli tercih ettiyseniz ojelerinizde de renkli görünümlere ve değişik sürüm şekillerine yer verebilirsiniz. Örneğin, kısa gelinlik modellerinde renkli ama abartısız ojeler tercih edebilirsiniz. Ojelerinizi ombre tarzında sürerek farklı bir görünüm elde etmiş olursunuz. 

Daha modern bir görüntüye sahip, dantel detaylı gelinler içinse en kolay seçim french oje sürümüdür. Fazla klasik gibi görünse de ellerinizi hem daha estetik gösterir hem de gelinliğinize uyum sağlar. 

Bu özel gününüzde tırnaklarınızda özel bir görünüm yaratmak da isteyebilirsiniz. Nail art yani tırnak sanatı olarak adlandırılan bu oje sürümlerinin birbirinden farklı şekili var. O gün eşiniz için özel bir şey yaparak tırnaklarınıza damatlık çizdirebilirsiniz. 

Veya french ojenizi küçük bir nazar boncuğuyla süslendirebilirsiniz.

Gelin çiçeğinizde bulunan çiçekleri tırnağınıza çizdirerek çiçeğinizle bir uyum yakalayabilirsiniz. 

Eğer süslü bir gelinseniz yalnızca oje sürmek size yetmeyebilir. Bu yüzden tırnaklarınızı farklı taşlar ve boncuklarla süslemek isteyebilirsiniz. 

İster sizin için anlamlı olan bir süsleme üzerini taşlandırın isterseniz de çeşitli renklerle beraber taş kullanın.

Bu tür oje sürüm tekniklerini kendiniz geliştirip yapabileceğiniz gibi kuaför salonlarına veya tırnak işçiliği yapan güzellik merkezlerine giderek yaptırabilirsiniz. Böylece bu özel günde farklılık yaratarak tırnaklarınızı süslemiş olursunuz.

Farklı olmak adına kullanabileceğiniz bir başka oje sürümü ise kadife oje. Özellikle uzun tırnak seven gelinlerin tercih edebileceği bir oje tekniği. Farklı görüntüsüyle tüm dikkatleri ellerinizde toplayabilir. Bu nedenle renk seçiminde daha açık tonlar tercih etmelisiniz.

Ojenizin gelinlik modeline uygun olması önemli olduğu gibi yapmış olduğunuz makyaja da uyum sağlaması önemli. Makyajınızda hangi tonları tercih ettiyseniz daha açık tonlarını ojenizde tercih edebilirsiniz.

Son olarak düğün günü için oje seçiminde ve sürümünde dikkat etmeniz gereken birkaç püf noktaya da değinelim.

  • Ojelerinizin kalıcı olması adına mutlaka baz ve top coat kullanın. Böylece ojenizde gün içinde soyulma yaşanmaz ve daha parlak görünmesini sağlar.
  • Ellerinizin daha bakımlı görünmesi ve ojenizin daha güzel görünmesi için tırnaklarınıza manikür yaptırın.
  • Ojeniz tamamen kurumadan ellerinizi hareket etmeyin. O gün heyecanlı olacağınızdan ojelerinizin çabuk kuruması önemli. Bu nedenle oje kurutucu kullanmanızı tavsiye ederiz.

 

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.