Dumanlı Göz Makyajı ( Smokey Eye) Nasıl Yapılır

Son dönemin en gözde makyaj trendleri arasında dumanlı göz makyajı yer alıyor. Belirgin bir gölgeleme tekniğiyle yapılan bu makyaj, koyu renk ya da nude tonlarla da kullanılabiliyor. Bu yeni trend makyajın yapımı biraz karışık görünebilir ancak siyah, beyaz ve bej tonlarını içeren far paletleriniz, siyah renk eyeliner, göz kalemi ve maskaranız var ise aşağıdaki aşamaları takip ederek rahatlıkla uygulayabilirsiniz.

Dilerseniz adım adım bu göz makyajının nasıl yapılacağını anlatalım:

İlkin göz kapağınızın tamamına, kaşınızın altındaki bölge de dahil olmak üzere baz uyguluyorsunuz. Bu makyajınızın sabitlenmesini sağlayacaktır. Sonrasında far paletinizde ten rengi ya da açık bej tonlarında bir renk bularak bütün göz kapağınıza uyguluyorsunuz. Bu dumanlı makyajın aynı zamanda fonunu oluşturacaktır.

Sonrasında ihtiyacımız olan far renkleri beyaz ve siyah olacaktır. Beyaz farı far fırçanıza alıyorsunuz. Beyaz renk için kullandığınız far fırçası geniş olmamalıdır. Beyaz farı kaşınızın hemen altına uyguluyorsunuz. Bir miktar beyaz farı yeniden alıp gözlerinizim köşelerine, özellikle de göz pınarlarınıza dokundurup ışıltı katıyorsunuz.

Sonra siyah farı alarak gözlerinizin dış ucuna birkaç darbe yapıyorsunuz, bunlar yoğun siyah pigment içeren far kullanılmıyorsa daha fazla sayıda yapılabilir. Ardından temiz bir fırça ile siyah farı yukarı ve iç kısımlara doğru yatay hareketlerle yayarak duman görünümü veriyorsunuz. Sonra göz kapağınızın orta kısımlarına mor ya da bronz tonlarında metalik bir renk sürerek yeniden ileri geri siyah farı dağıtıyorsunuz. Mor ya da bronzu giysinizin rengine göre seçebilirsiniz. Dumanlı göz makyajınızın gölgesinin tonlarını böyle oluşturacaksınız. Ardından siyah eyeliner ile üst kirpik diplerinizi boyuyorsunuz.

 Son bir aşama olarak alt kirpik diplerinize siyah göz kalemi çekiyosunuz. Ancal alt kısma da dumanlı bir görünüm vermek amacıyla, siyah farı sürdüğünüz fırçada kalanları alt kirpik diplerinize sürerek kalemi dağıtıyorsunuz. Makyajınızı nude tonlarda bir rujla tamamlamanız, böyle iddialı bir göz makyajı için çok daha iyi olacaktır. Makyajınızın son adımı kirpiklerinize siyah rimel sürmek olacaktır.

Dumanlı göz makyajını kolaylıkla uygulayabilmeniz için bir takım ipuçları vereceğiz şimdi de sizlere ki, bu makyajı uygulayarak başarılı sonuçlara ulaşmanız mümkün olabilsin:

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

  • Farklı boyutlarda, ince uçlu ve kesik uçlu makyaj fırçalarına saip olmanız işinizi fazlasıyla kolaylaştırır. Örneğin siyah farla göz kenarlarınıza yaptığınız dokunuşu dağıtarak düzgün bir gölge elde edebilmek için kalın ve büyükçe bir fırça gerekliyken, göz pınarlarınız ve kaş altınıza pırıltı katacak olan beyaz far için küçük ve yuvarlak uçlu bir fırça kullanmanız gerekecektir.
  • Siyah eyeliner ve maskaranızı suya dayanıklı seçerseniz makyajınızı dağılmaktan ve bulaşmaktan daha iyi koruyabilirsiniz.

  • Siyah far yerine siyah göz kalemi kullanarak da dumanlı göz makyajı yapabilirsiniz. Ancak göz kapağınızı dış kısmından başlayarak yarısına kadar boyamanız ve sonra iyice dağıtmanız gerekecektir.
  • Son olarak mor yada bronz kullanma kısmını atlayarak bej ve siyahı kullanmak suretiyle daha klasik bir dumanlı görünümü de deneyebilirsiniz.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.