DOLGUN GÖZÜKEN SAÇLARA ULAŞMANIN YOLLARI

Her kadın saçlarının hacimli, pırıl pırıl ve olabildiğine dolgun gözükmesini ister. Ancak sadece reklamlarda görebildiğimiz bu saçlara ulaşmak için ne yapmamız gerektiğini tam olarak bilmiyoruz. Özellikle ince telli ya da seyrek saçlara sahip olanlar için iş içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Dolgun saçların sadece hayaliniz olarak kalmasını istemiyorsanız sizler için hazırladığımız saçları dolgun göstermenin yollarına göz atabilirsiniz. Aşağıdaki listeden faydalanarak daha dolgun saçlara nasıl ulaşacağınızı öğrenebilirsiniz.

  • KATLI KESİMDEN KORKMAYIN

Geçtiğimiz bir-iki yıldır demode hale gelmiş olan katlı saç modellerinden korkmayın. Katlı bir saç kesimi, size kesinlikle çok daha dolgun gözüken saçlar sağlayacaktır. Üstelik hiçbirimiz modaya uymak ve saçlarımızı kısa ya da kaküllü kestirmek zorunda değiliz, unutmayın. Uzun saç kullanmayı seviyorsanız emin olun size en çok yakışan da uzun saçlar olacaktır. Çünkü kendinizi nasıl bir saçla mutlu hissederseniz, o halinizle “en güzel” olursunuz. Sadece ufak dokunuşlarla kendinizi baştan yaratmanız mümkün. Uzun kullanmaktan memnun olduğunuz saçlarınızın aralarına attıracağınız katlar sayesinde hacimli bir görünümü kolayca elde edebilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken tek konu ise katlarınızın boylarını abartılı bir şekilde kısalttırmamak olmalıdır. Aksi halde, birbirinden ayrık duran ve gereksiz bir kabarıklığa sahip saçlara sahip olabilirsiniz. 

  • KISA SAÇLARA SAHİPSENİZ KATLI MODELLER UYGUN OLMAYABİLİR

Evet, uzun saçlılara verdiğimiz tavsiye sizin için pek uygun olmayacaktır. Çünkü kısa boy diyebileceğimiz bir saçın her telinin uzunluğu önemlidir. Eğer aralara kat attırmayı denerseniz, saçlarınızın daha da az gözükmesi söz konusu olabilir. Bunun yerine son yıllarda oldukça moda olan enseden bombeli saçları deneyebilirsiniz. Böylece hem daha dolgun hem de çok “tarz” saçlara sahip olabilirsiniz.

  • GÜZEL GÖZÜKMEK UĞRUNA SAÇLARINIZI YAKMAYIN

Saçlarınızda dolgun bir görüntü elde etmek uğruna saç kurutma makinesi ya da maşa gibi saça yüksek ısı vererek zarar veren makinelerden uzak durun. Çünkü kısa süreli olarak elde edeceğiniz hacim, uzun vadede saçlarınıza çok zarar verebilir, hatta saçlarınızın bir bölümünü kaybetmenize neden olabilir. Bunun yerine saçlarınızı doğal yollarla kurutmaya ya da saç kurutma makinesini kısa süreli kullanmaya çalışın. Aynı şekilde saçlarınıza dolgun ve dalgalı bir görünüm kazandırmak için kullandığınız maşadan vazgeçin. Maşa kullanmak yerine nispeten daha az zararlı olan bigudiyi ya da hiç zarar vermeyen örgü, saç dolama gibi yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu zararlı alışkanlıklarınızı bıraktıktan kısa bir süre sonra saçlarınızın eskisinden çok daha sağlıklı olduğunu göreceksiniz. Sağlıklı saçlarınızda size, uygulama yapılan saçlarınıza göre çok daha hacimli bir saç sağlayacaktır. 

             

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

  • SAÇLARINIZI KURUTURKEN FARKLI BİR YÖNTEM DENEYİN

Her duştan sonra saçlarınızı taradığınız yöne doğru kurutmaktan vazgeçin ve tam tersini deneyin. Böylece taradığınız yönün tersine kuruttuğunuz saçlarınız daha hacimli bir görünüm sağlayacaktır. Eğer tarayarak kurutmuyorum diyenlerdenseniz, saçlarınızı saç kurutma makinesiyle kuruturken başınızı aşağı eğmeyi deneyebilirsiniz. Bunu denediğinizde saç kurutma makinesi ve yer çekiminin dolgun saçlar oluşturmak için nasıl da birlikte hareket ettiğini göreceksiniz. 

  • KISA SÜRELİ ÇÖZÜMLERDEN YARARLANABİLİRSİNİZ

Saçlarım seyrek ve ince telli, ne yaparsam yapayım hiçbir zaman tam olarak istediğim dolgunluğu yakalayamıyorum diyorsanız, sayacağımız yöntemlerle kısa süreli de olsa hacimli saçlara sahip olmanın keyfini çıkarın. Öncelikle geçmişten bugüne gelen bir yöntem olan krepe yapmayı deneyebilirsiniz. Saçlarınızdan bir tutam aldıktan sonra uçlarından köklerine doğru krepe tarağı ile tarayın. Bunu her ayırdığınız için tutam için yaptıktan sonra saçlarınızı kullandığınız modele göre üstten tarayın. Sonucun sizi çok mutlu edeceğini göreceksiniz. İkinci olarak, saçlarınızın çabuk yağlandığı için dolgun gözükmediğini düşünüyorsanız yıkama sürenizi sıklaştırabilirsiniz. Temiz saç, yağlı saça göre her zaman çok daha hacimli gözükür. Son olarak, kuru saç şampuanlarını da önerebiliriz. Saçlarınızı her gün yıkamaktan yoruluyor ama sönük gözükmesini de istemiyorsanız içerisinde pudra bulunan kuru şampuanları denemelisiniz. Kuru şampuan içerisindeki pudra sayesinde saçınızın yağını kısa süreli de olsa emer ve daha dolgun bir saça sahip olmanıza yardımcı olur. 

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.