Dip Boyada Doğallık

Güzellik her zaman için aranan bir unsurdur. Her şeyden önce kişinin kendi ile barışık olması için aynada güzel bir yüz görüyor olması gerektiği uzmanlar tarafından açıklanmaktadır. Bu açıklamalar ışığında güzelliğin sadece cilt ile olmasının mümkün olmadığı aynı zamanda saç ve genel halin ve tavrın da güzelliği etkilediği bilinmektedir. Hal böyle olunca da hepimiz zaman zaman saçlarımızda ufak tefek değişiklikler yaparak güzelliğimizi pekiştirme yoluna gidiyor oluruz. Ancak son dönemlerde doğallığın tekrar moda oluşu saç rengi trendlerini de ciddi anlamda etkilemiş durumdadır. Yani koyu renk teni olan bir kişi artık platin sarısı saçlarla gezmemesi gerektiği yönündeki düşünce oldukça hakim. Dolayısıyla güzelleşme çabalarını doğallıkla paralel hale getirmek günümüz trendini yakalamak açısından oldukça önemlidir. Saçlarınızda her hangi bir işlem yapıldıysa bile dip kırma yöntemi ile olması gereken doğal görüntüye kavuşmak mümkün.

Dip Kırmanın Zararları

Doğallığın popüler olmasıyla daha fazla dikkat çekici hale gelen dip kırma yöntemi öncelikle saça zarar vermeyen bir uygulamadır. Genel olarak kırma işleminin etkisi yazın güneşten açılan saçların görüntüsüne kimyasal ürünlerle ulaşma olarak düşünülebilir. Saçın geneline uygulanacağı durumlarda özellikle saçta hiç boya olmaması aranan bir özelliktir. Ancak saçta boya varsa dip kısımdan yeni çıkan saçlara rahatlıkla uygulanabilir. Saçlarınızın ana rengi dip taraflardan çıktığında her zaman için güzel bir görüntü oluşturmayabilmekte. Bu durumda da dip boyama yoluna giden kişiler, dip taraftan çıkan sağlıklı saçların da zarar görmesini sağlar. Bunun yerine dip kırma işlemi uygulandığında kişi öncelikli olarak saç sağlığını korumuş olur.

Dip Kırma Nedir, Nasıl Yapılır?

Hemen hemen herkes saçlarının boyatmıştır ya da boyama işleminin nasıl yapıldığı hakkında bir fikri vardır. Kırma işlemi genel boya işleminin aksine sadece beş dakika süren bir işlemdir. Dip kısımlara uygulandığında ise başta saç derisi olmak üzere herhangi bir zararlı durum oluşturmaz. Ana saç renginizin bir kaç ton açığına zahmetsizce ulaşmanız mümkündür.

Kırma işlemi genel olarak ombre olarak da anılmaktadır. Fransızcadan dilimize geçmiş bu sözcük gölge anlamına gelmektedir. Yani ülkemizde uygulanan gölge işlemlerinin tamamı kırma esasına göre yapılmaktadır. Her kuaförün yapacağı uygulama fark gösterebileceği için sizin sadece dip kırma talep ettiğinizde kötü sonuçlarla karşılaşmanız da mümkündür. Bu nedenle öncelikle gerçekten güvendiğiniz bir kuaför tercih etmeniz gerekir. Yaklaşık beş dakikada yapılacak bir işlemi bir kaç saatlik süreye uzatmak ve ciddi zarar görmek hiç birimizin işine gelmez. Bu nedenle güvenmediğiniz herhangi bir kuaföre saçlarınızı teslim etmeyin.

Kimlere Uygulanır?

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Kırma işlemi genel olarak boyasız her türlü saça uygulanabilmektedir. Eğer saçınızda boya var ise bu işlem ne yazık ki başarılı bir sonuç vermez. Kimyasal boya ya da renk açıcı maddeler yerine bitkisel ürünlerin kullanıldığı bu işlem kuaförde saçlarınızı yıkatırken bile uygulanabilir. Diğer gölge işlemlerine göre daha doğal bir görünüm kazanmanızın yanı sıra özellikle sonrasında bir cilaya ihtiyaç duymaması da tercih edilme nedenlerinden biridir. Çok kısa bir uygulama olmadığından saçın doğal yağını ya da parlaklığını kesinlikle etkilemez. Dolayısıyla sonrasında derinlemesine bir bakım yapmanıza gerek kalmaz. Özellikle dip kırma sonrasında saç derisinin doğal yağını kaybetmiyor oluşu saçlarda kuruluk ve matlık sorununu yaratmayacaktır.

Genç kızların saç renklerini değiştirmek istediği durumlarda özellikle tercih edilebilecek bu uygulama uzun süreli kullanım imkanı verir. Saçın ana renginin diplerden çıkıyor olması çirkin bir görüntü yaratmayacağı için 6-7 ay sonra tekrar uygulanabilir. Ya da bu süre sonunda sadece dip bölgelerde saç kırma işlemi yapılabilir. Doğal güzelliğe ulaşmak ve saçlarınıza ışıltı katmak için en sağlıklı yöntemdir.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.