CİLT LEKELERİNE EŞEK SÜTÜ MASKESİ

Çekiciliği ve güzelliği ile birçok filme ve yazıya konu olan ünlü Mısır Kraliçesi Kleopatra’nın kullandığı tahmin edilen eşek sütünden üretilen cilt maskesi ile akne, sivilce ve yaşlılık lekelerinden kurtulmanın yolunu bulunduğu birçok bilim insanı tarafından belirtiliyor.

Maskenin içeriğinde bolca B ve D vitamini olduğu biliniyor. D vitamininin genelde kemik sağlığı üzerine etkileri öne çıkarılsa da, D vitamini aynı zamanda cildin yenilenmesi ve hücrelerin yenilenmek icin ihtiyaç duydukları katkı maddelerinin başında gelir. B vitamini ise cilde parlaklık ve canlılık kazandırmanın yoludur. Ayrıca bilim adamları eşek sütünün anne sütüne besin,vitamin ve mineral içerikleri olarak en yakın süt olduğunu da belirtmleri de bu bilgilerin güvenilirliğini ispatlar nitelikte.

Eşek sütü maskesinin bir diğer özelliği de merkezi Balıkesir’de olan Eczatürk Kozmetik firması tarafından formüle edilmesi ve üretilmesi. Firmanın Fransız ortakları da formülün geliştirilmesinde rol almış ancak maske milli bir ürün olarak güzellik merkezlerinde yerini alıyor.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.