Bronz Makyaj

Günümüzde bakımlı ve daha güzel görünmek isteyen kadınlar yeni arayışlar içerisinde, hal böyle olunca da makyaj trendleri gittikçe artıyor. Yeni trendlere örnek vermek gerekir ise; smookey eye, bordo rujlar, nude makyaj, kalın eyelinerler, gotik makyaj diyebiliriz. Ancak bu trendlere bir yenisi daha eklendi. Bronzerlar!

Son zamanlarda da en çok kullanılan makyaj malzemesi ‘bronzer’ olmaya başladı. Bronzerı yüzü şekillendirmek için kullanabileceğiniz gibi tüm yüz için de kullanabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta ise açık tenli bayanların bronzer seçiminde koyu ve buğday tenli bayanlara göre daha dikkatli olması gerektiğidir. Çok fazla pigmentli ürünler kullanıldığında veya fırçaya çok fazla ürün alındığında makyajınız çamura dönüşebilir. 

Bronz Makyaj Neden Yapılır? 

Yaz ayların da bronz teninizi renklendirmek istiyorsanız veya kışın bronzer ile yüz hatlarınızı belirginleştirmek istiyorsanız bronz makyaj yapabilirsiniz. Elmacık kemiklerinize, burun kenarlarınıza alt çene köşe altlarınıza ve alın kenarlarınıza bronzer uyguladığınız da yüz hatlarınız daha keskin görünecek aynı zaman da burnunuz da incelecek. 

bronzer, bronz makyaj, makyaj, makyaj trendleri

Bronz Makyaj Nasıl Yapılır?

Öncelikle makyaja başlamadan önce cildinizi ve göz çevrenizi temizleyecek makyaj malzemesi kullanın.

Her makyajdan önce olduğu gibi bronz makyajda da yapılması gereken ikinci adım, yüzü nemlendirmek. Fakat, diğer makyajların ikinci adımından  farklı olarak renkli, içerisin de minik ışıltılar olan bir nemlendirici yüzü daha canlı gösterecektir. Ardından yüzünüzü bronzlaştırıcı fondöten ile kapatabilirsiniz. Eğer cilt kusurlarınız var ise kapatıcı ile kapatın. Kış aylarındaysanız ve yüzü kontürlemek için bronzer kullanıyorsanız bronzlaştırıcı fondötene gerek yok, bronz bir pudra işinizi görecektir. En önemli nokta bronz pudra seçimi ve uygulama kısmı. Cilt renginizden çok koyu pudraları tercih etmeyın ve ürünü yüzünüzde mutlaka fırçayla dağıtın. Brozerı elmacık kemikleri, alın kenarları, çene alt kenarları ve burun kenarlarına fırça ile dağıtarak uygulayın. Elmacık kemikleri üzerini, burun üst kısmı, çene ortası, dudak ve burun arası kısımlara  highlighter uygulayın.

Göz makyajı olarak öncelikle far bazı uygulayın, far bazı göz makyajınızın kalıcılığını arttıracaktır. Kahve, altın tonları far ve kahverengi eyeliner kullanın. Kaş altlarınızı aydınlatmak için highlighter uygulayın.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Ruj seçimini nude tonlardan, ıslak görünümlü rujlardan kullanabilirsiniz.  

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.