7 Hızlı Bakım Önerisi

Konu bakıma, makyaja ve hazırlığa gelince saatler konusunda oldukça bonkör olabiliyoruz. Zamanımızın çoğu fark etmesek de ayna karşısında harcıyor, kimi zaman yetişmemiz gereken yerlere geç kalıyoruz. Makyaj ve bakım çoğunlukla özen gerektiren ve zaman alan şeyler. Yine de zamanın akıp gittiği ve koşuşturmacamızın hiç bitmediği bugünlerde bize zaman kazandıracak, geç kalmamızı önleyecek ve iyi görünmemizi sağlayacak bazı yöntemler var.

Bu yöntemleri hep birlikte inceleyelim.

1. Elektriklenen Saçlar İçin

Saçlarımızla yaşadığımız en yaygın ve en çok uğraştıran problemlerden biri elektriklenme sorunudur. Elektriklenme bazı günlerde gözümüze çarpmasa bile, özellikle hava koşullarının uygun olmadığı günlerde görünümü bozacak duruma gelebiliyor. Bunu önlemek için yapmamız gereken şey bir allık fırçasına ya da bir tarağa saç spreyi sıkarak elektriklenme sorununun olduğu bölgelere saç spreyini yaymak. Spreyi direkt olarak saça uygulamamamızın sebebi; bu şekilde yapılan bir uygulamanın doğallıktan uzak bir görüntü oluşmasına neden olması ve saça zarar vermesi.

2. Göz Makyajını Kurtarmak

Acelemizin olduğu zamanlarda kuşkusuz en tehlikeli makyaj malzememiz eyeliner. Ne kadar elimiz alışmış olsa da istediğimiz gibi uygulayamadığımızda silip yeniden yapmak zorunda kalıyoruz. Eyelinerı tekrar uygulayacak vaktiniz yoksa yapmanız gereken çok basit. İnce bir far fırçası ile eyelinerı dağıtarak makyajınızı dumanlı göz makyajına çevirebilir, görünümü kolayca kurtarabilirsiniz.

3. Çatlayan Dudaklar İçin

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Kış aylarında ve soğuk havalarda en çok karşılaştığımız problemlerden biri çatlayan dudaklarımız. Bunu önlemek için düzenli olarak dudak balmı kullanmak gerekiyor. Bütün çabalarımıza rağmen dudaklarımız çatladıysa, toz şeker yardımıyla basitçe peeling yapabiliriz. Toz şekerle yapılan peeling görünümü düzeltecek ve ruj sürdüğünüzde pürüzlü bir görünüm oluşmasını engelleyecektir.

4. Hacmini Kaybetmiş, Sönük Saçlar İçin

Saçlarımızın yağ dengesini kaybetmemesi için her gün yıkamamak çok önemli. Saçlarınız yıkamadığınız günlerde hacmini kaybediyor ve sönükleşiyorsa adını sıkça duyduğumuz kuru şampuanlara başvurabilirsiniz. Bir tarak yardımıyla saç diplerinize dağıttığınız kuru şampuan saça hacim verecek, canlılık kazandıracaktır.

makyaj, cilt bakımı, bakım önerileri, makyaj önerileri

5. Uykusuz Günler İçin

Uykusuz kaldığımız günlerde göz altlarımız hemen bizi ele verir. Yorgun görünümden kurtulmak için güne başlarken çay poşetleri ile yapacağınız uygulamayla gözlerinizin şişliklerinden kurtulabilirsiniz. Soğumuş poşet çayları göz kapaklarınızın üzerinde 15 dk kadar bekletin. Bunun yanında alt kirpik diplerinize beyaz göz kalemi uygulayarak veya göz pınarlarına beyaz far kullanarak da gözlerinizin daha aydınlık görünmesini sağlayabilirsiniz.

6. Akne Sorunu İçin

Bizim için önemli olan günlerde birden beliren akneler oldukça can sıkar. Makyajla gizleyemediğiniz bir akne veya benzeri bir cilt sorununuz varsa dikkatleri üzerinden almak için göz makyajınızı koyu tutabilir, sallantılı küpeler veya dikkat çekici kolyelerle cilt kusurlarını biraz daha görünmez yapabilirsiniz.

7. Daha Hafif Cilt Makyajı İçin

Fondöteninizin uzun saatler kalmasına ihtiyaç duymuyorsanız bu fırsatı cildinizin hava almasını sağlayarak değerlendirin. Kullandığınız nemlendiriciye fondöteninizden damlatarak hem cilt rengini eşitleyebilir hem de gözeneklerinizin daha açık kalmasını sağlayabilirsiniz. Aynı uygulama BB kremlerimiz bittiğinde de işe yarar.

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.