2015 MEZUNİYET SAÇ MODELLERİ

Mezuniyet törenlerine iki ay gibi kısa bir zaman kaldı. Her şeyi son zamanlara bırakmamak için, bir yandan hazırlıklara başlamak lazım ki sorun yaşanmasın, eksik bir şey kalmasın.
Mezuniyet törenleri, hayatımızın en özel günlerinden biridir. Bu yüzden giydiğimiz giysiden, yapacağımız saç makyajdan kullanacağımız aksesuarlara kadar her şey son derece özenli, güzel ve kusursuz olmalı. Seçilen, uygulanan, tercih edilen her şeyle baştan ayağa dikkat çekici ve güzel olmayı kim istemez ki?

Kadınlar için saç her zaman en önemli etkenlerden biri.  Özellikle de böyle mezuniyet gibi önemli günlerde en önemli detaylardan biri saçlarımız. Saçımız makyajımız tam anlamıyla mükemmel olmalı ki mezuniyetin tadını doya doya yaşayalım.

Saç modeli seçerken en sık yaşanan sıkıntı, kararsızlıktır. Kıyafete uyacağını düşündüğünüz saç modelinin sizin yüz hatlarınıza uygun olmaması gibi mesela. Veya o yılın saç trendlerinden hangisini yapacağınıza bir türlü karar vermeme gibi problemler yaşayabilirsiniz. Öncelikle size en yakışacak saç modellerini belirleyin. Daha sonra yaşınıza da uygun olacaklardan, kıyafetinize, tarzınıza uyumlu saç modelini belirleyin. Adım adım ilerlemek daha iyi karar vermenizi sağlayabilir.

Kıyafetinizi belirlediyseniz, daha sonra saç modelinizi seçebilirsiniz çünkü kıyafetinizdeki detaylar, dekolteler; yaka, omuz, sırt kısımları saç modeli seçimini etkiler. Sırt dekoltesi olan bir kıyafet için topuz modelleri, at kuyruğu gibi modeller uygunken, straplez tarzı modeller için açık saçlar daha uygundur. Saçın seçilen kıyafete uygun olması koşulu bir yana, öncelik her zaman kişinin yaşına da uygun olması olmalıdır. Özellikle yaşça genç olanların çok abartılı modeller tercih etmesi hoş olmaz. Üstelik her yaşa uygun fazlaca saç modelleri varken…

Mezuniyet törenlerinde, abartılı saç makyaj tercih edenlerin sayısı oldukça fazla olsa da, yine de son zamanlara hakim olan “doğallık” anlayışı, bu özel günlere de yansıyor elbette. En çok tercih edilen modeller balerin topuzları, at kuyrukları, su dalgaları, örgü gibi doğal duran saç modelleri. 

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

At kuyruğu modeli, birçok insan için kurtarıcı bir saç modeli. Özellikle böyle özel günlerde hayat kurtaran, şık bir görünüm verir. Genel olarak pek çok kıyafete uygun olan bu modelle oldukça cazibeli, güzel olabilirsiniz.

     

Dalgalı saçlar ise, 2015 saç trendlerinden biri. Dalgalı saç ile özellikle daha romantik daha doğal tatlı bir hava yakalayabilirsiniz. Bunu maşa gibi daha belirgin modeller tercih ederek de yapabilirsiniz. Ama moda “doğallık”ken hazır, keskin buklelerden ziyade su dalgaları 2015 için daha uygun bir seçenek. Bu dalgalı modelleri, saçı yandan ayırarak yapmak da son trendlerden. Saçın tamamını bir yana alarak kullanılan bu modeller daha modern.

     

Örgülü modeller de en çok tercih edilenlerden. Tamamı örgüyle olmak zorunda değil elbette. Açık bırakılan veya toplanılan saçların bir bölümünü örerek de şık bir saç yapılabilir. 

Topuz, her kadına yakışır. İster tepeden, ister dağınık nasıl isterseniz. Topuz modelleri hem şık hem asil bir görünüm kazandırır. Özellikle de bu senenin saç trendlerinden biri de yukarıdan toplanan topuzlar. Bu saçlar için, daha ince aksesuarlar tercih edebilirsiniz. Dağınık topuzlar da gösterişi pek sevmeyenler için alternatif olabilir.

                           

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.