2015 YAZ TRENDLERİ

Havaların ısınmasıyla birlikte sadece gardrobumuz ve modumuz değil, makyajımız da değişmeye başlıyor!

Tabii ki yazın tüm bu cıvıl cıvıl renklerine rağmen hala kış makyajımıza takılı kalmayacağız.

Peki bu yaz bizi makyajda nasıl renkler karşılayacak, en trend makyaj stilleri hangileri olacak merak ediyor musunuz?

O zaman iyi haber! Çünkü podyumlar şimdiden yazın makyaj trendini belirlediler bile..

Mor – Lila Gözler

Bu yaz, modaya damgasını vuracak mor, makyaj trendlerinde de kendine çok geniş bir ton aralığında yer buluyor. En koyu morlardan en açık lilalara kadar, her zevke ve her yaşa uygun geniş bir skala ile karşımıza çıkıyor.

Mor farı düzgün uygulayabilmek için;

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Mor far uygulamak tabi ki pek kolay değil. Sonuçta kötü bir uygulama sizi bir gün önce hırpalanmışsınız gibi gösterebilir. Ama çok şanslıyız ki bu noktada teknoloji ve tabi ki dünyanın en iyi bloggerları imdadımıza yetişiyor.

Siz de internetten, bloggerların önerilerini okuyarak mor farı nasıl uygulamanız gerektiğini rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Bir sonraki aşamada ise size sadece çeşit çeşit makyaj stilleri arasından beğendiğinizi seçmek kalıyor. 

Kırmızı Dudaklar

Sonbahar makyaj modasında nude rujlara yenilerek bize geçici bir süreliğine veda eden kırmızı ruj, bu yaz geri dönüyor. Üstelik her tonuyla! Anlaşılan o ki, canlı ve eğlenceli kırmızıları gündüz, koyu ve cesur kırmızıları ise gece makyajımızda bu yaz bol bol kullanacağız.

Kıpkırmızı ve mükemmel dudaklar için;

Kırmızı ruj sürerken en dikkat edilmesi gereken şey, cilt makyajının çok güzel uygulanmış olması. Çünkü kırmızı ruj, ciltteki en ufak kızarıklıkları bile daha belirgin hale getirebiliyor. Bu sebeple rujunuzu uygulamadan önce, cildinizdeki bütün kızarıklıkları kapamanız, rujun kendisini bütün kızarıklıkları kapamanız, rujun kendisini göstermesine yardımcı olacaktır.

       

Işıltılı cilt

Kışın kullandığınız mat fondötenleri bir kenara atın; çünkü bu yaz ışıl ışıl ciltlerle boy göstereceğiz.

Işıltılı bir cilt elde etmek için;

Güneş ışığından faydalanarak daha sağlıklı bir cilt görünümüne kavuşmak için hafif ve ışıltılı fondötenleri tercih edin.

Eğer cildinizin çok yağlandığından ve bu sebeple ışıltılı fondöten kullanamadığınızdan şikayetçiyseniz, üzülmeyin. Onun da çözümü var!

Mat fondöteninizin altına ışıltılı bir baz uygulamak, güneş ışığının cildinizde dans etmesi için yeter de artar bile!

Hem hafif ve yağlı olmayan formülü, hem de harika ışıltısı ile L'oreal Lumi Magique Primer bu iş için biçilmiş kaftan, şiddetle tavsiye ederim.

Ayrıca shimmering ve aydınlatıcılardan faydalanmak da bu görünümü yakalamanızda oldukça yardımcı olacaktır.

        

Simli Rujlar

Şahsen benim hiç sevmediğim bir ruj şekli olsa da, simli rujlar da bu yaz geri dönüyorlar.

Simli rujlar ile en iyi görünümü yakalamak için;

Simli ruj kullanırken cildinizin ya da gözlerinizin çok ışıltılı olmadığından mutlaka emin olun, aksi halde disko topu gibi görünebilirsiniz. Onun yerine yarı mat bir cilt makyajı ve mat gözler, simli ruju çok daha iyi taşıyacaktır.

Açık tonlarını kombinlemesi çok daha kolay olduğu için, simli rujunuzu seçerken açık tonlarından almak, işinizi kolaylaştırabilir.

          

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.