2015 MEZUNİYET MAKYAJLARI

Mezuniyetin yaklaştığı bu dönemlerde, mezuniyet saç modellerinden bahsedip makyajdan bahsetmezsek olmazdı. Mezuniyet yaklaştıkça o hengame arasında kıyafetim hazır olsun gerisini hallederiz deyip makyajı es geçmeyin sakın.  Bu özel günde/gecede kıyafetin ve saçın en önemli tamamlayıcısı şüphesiz yapacağımız makyaj.

Özel gün makyajlarında kıyafetiniz gösterişliyse eğer, saçı ve makyajı daha sade tutmak ki dikkat bir yere yoğunlaşsın. Diğer türlü her şeyin dikkat çekici olması size bakanların yorulması anlamına gelir, şıklıktan da uzaklaşmanıza sebep olur.

Makyaj seçimlerinde dikkat etmeniz gereken başka bir unsur, kıyafete uyumlu makyaj yapmaktan ziyade teninize, göz renginize uygun makyajlara öncelik vermenizdir. Pembe bir kıyafet seçtiyseniz bu ille de pembe tonlarında bir makyaj uygulayacağınız anlamına gelmesin mesela.

Saçlarını toplu kullanmayı tercih edenler, özellikle doğru bir allık uygulamasıyla yüz hatlarını daha belirgin hale getirebilirler.  Aydınlatıcı yardımıyla yüzünüzün ön plana çıkmasını istediğiniz yerlerini aydınlatabilir;  bronzer yardımıyla da bazı alanları gölgelendirerek daha az dikkat çekmesini sağlayabilirsiniz. 

Makyajınızı seçerken, dudaklarınızın ön planda olduğu bir makyaj stili istiyorsanız eğer, gözlerinizi biraz daha arka planda bırakarak, belirgin bir ruj kullanabilirsiniz. Ancak günlük makyajınızdan farklı olarak ruj sürmeden önce bir dudak kalemine ihtiyacınız olacak. Dudak kalemi yardımıyla dudak kenarlarını belirginleştirip, tüm dudağınızı kalemle doldurduktan sonra ruju sürürseniz, rujunuzun daha kalıcı olmasını, mükemmel görünmesini sağlamış olursunuz.  Makyajınızın önemli bir parçası olan rujun kıyafetinize uygun olması bir yana, yaz ayları sebebiyle daha pembe, şeftali, kırmızı veya ışıltılı rujlar tercih edebilirsiniz.

           

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Bir başka seçenek de gözlerinizi belirginleştirip dudaklarınızı arka plana attığınız dumanlı göz makyajı! Gözlerinize baskın bir makyaj yaptığınızda dudak renginizi daha pastel, nude tonlarında bırakmanız gerekir. Gözlerinize buğulu, dumanlı bir makyaj yaparak dikkati gözlerinize çekebilir, göz renginize göre siyahlarla, grilerle, kahvelerle, mürdüm tonlarıyla gölgeler yaparak, bakışlarınızı derinleştirip daha gizemli bir hava yaratabilirsiniz. Bunun için göz kapağınızın üstünü daha açık, gözün dış kısmına yakın yerine de daha koyu bir renkle gölge yapmanız gerekir.

                              

Bu makyajı eyeliner kullanarak da tamamlayabilirsiniz. Eyeliner kullanmak, gözlerinizi, göz şeklinizi daha belirgin kılar. Ayrıca biraz sıra dışı olmak isterseniz, eyeliner’ınızı farklı renklerde tercih edebilirsiniz. Mavi, yeşil, mor, turuncu gibi..

        

Ayrıca, gösteriş sevenler ise göz makyajında ışıltı kullanabilirler. Daha parlak, ışıltılı, simli farlarla eğlenceli bir hava oluşturabilirsiniz. Ancak bunun kuralı da, diğer kullanacağınız makyaj ürünlerinin daha sade ve mat olması.  Her zaman denildiği gibi, odağın tek bir yerde olması gerekir!

        

Göz makyajında da dikkat edilmesi gereken durumlar var yalnız. Makyajı göz şeklinize göre yapmak gerekir ki makyaj kendini gösterebilsin. Gözleriniz küçük mü, iri mi, birbirine yakın veya uzak mı? Bunu, uygun bir makyajla gözlerinizi olduğundan daha da güzel göstermeniz mümkün.

Bir başka alternatif de doğal sevenler için olsun. Aşırıya kaçmadan, sade bir makyaj tercih edenler için, güzel bir cilt makyajı, az uygulanmış bir allık ve daha pastel, açık renklerde tercih edilen bir rujla mezuniyetin duru güzellerinden olabilirler.  

 

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.