2015 KAŞ MODASI

Yüz güzelliğinin en önemli tamamlayıcılarından biri şüphesiz kaşlar. Peki, geçtiğimiz sene ünlü isimlerin tercihi haline gelen ve bu seneye de damgasını vuracak olan “kalın kaş” modasına uymak için neler yapmak gerekiyor?  Günlük hayatınızda kullanabileceğiniz, yüz tipinize uyan ve trend bir kaş modeli için bu listedeki ipuçlarına bakmanızda yarar var:

  • Öncelikle kaşlarınıza şekil vermek için cımbızınıza güvenmeyin.

Uzun bir süredir kaşlarınızdan memnun değilseniz ya da bir şekilde tuhaflık olduğunu düşünüyorsanız kaşlarınızı profesyonel ellere bırakmanın zamanı gelmiş demektir. Unutmayın, evde kendi kendinize kaşlarınızı almaya çalıştığınızda, birini diğerine eşitlemek için sürekli daha fazla almak isteyeceksiniz. Bu da sonunda asla kalın olmayan, biçimsiz ve orantısız kaşlara sahip olmanıza neden olacaktır. Oysa kendinizi bir profesyonele emanet ettiğinizde, yüz tipiniz için en uygun ve trend kaşlara kolaylıkla sahip olabilirsiniz. 

  • Daha sağlıklı kaşlar için, yatmadan önce kaşlarınıza Hindistan cevizi yağı ve E vitamini bakımı yapabilirsiniz.

Kaşlarınız seyrek, yıpranmış veya ince telli ise çok doğal ve basit bir yolla bunu çözebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, bilinen birçok faydasının yanı sıra içerisindeki doymuş yağ ile kaşlar, kirpikler ve saçlar için de oldukça besleyici bir üründür. Gece yatmadan önce Hindistan cevizi yağını, E vitamini ile karıştırarak kaşlarınıza kulak çubuğu yardımı ile kolayca sürebilir ve daha sağlıklı kaşlara sahip olabilirsiniz. Badem yağının da kaşlarınız için iyi bir alternatif olacağını söylemekte yarar var. 

  • Renk konusunda ise önceliğiniz, saçlarınıza uyumu değil teninize uyumu olmalı.

Her zaman bildiğimizin aksine, kaşlarınızın saçlarınızın rengine çok da uyması gerekmez. Teninizle uyum yakalamayı başardığınız takdirde, kaşlarınız göze batmayacak, hatta olduğundan güzel gözükecektir. Cara Delevingne’den Hande Yener’e kadar pek çok gözde sanatçının kaş stilisti de bunun farkında olmalı ki onların kaş tarzlarındaki ufak renk dokunuşları ile imaj çalışmalarını bütünlüyorlar. 

                                     

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

  • İnce kaşlara sahipseniz dolgu yapabilirsiniz.

İnce ve güçsüz kaşlarınız varsa ve yaptığınız her bakıma rağmen, tam olarak istediğiniz sunucu alamıyorsanız, küçük makyaj hilelerine başvurabilirsiniz. Çeşit çeşit kaş kalemi arasından ten, kaş ve saç rengine en uygun olanı bulmak ise özellikle açık renkli ve ince kaşları olanlar için oldukça zor. Bu konuda sizlere minik bir tüyo: uygun renkte bir kaş kalemi bulamıyorsanız kurşun kalem kullanabilirsiniz. Kurşun kalemi çok bastırmadan kaşlarınızı boyadığınızda,  hafif küllü tonda ve kaşlarınıza uyan bir rengi kolayca elde edebileceğinizi göreceksiniz. 

  • Makyajınızın son aşamasında, kaş fırçası kullanmayı ihmal etmeyin.

Kaşlarınızı kaş kalemi ile doldursanız da doldurmasanız da tüm makyajınızı tamamladıktan sonra kaş fırçası ile kaşlarınızı yukarı ve yana doğru taramayı unutmayın. Çünkü fark etmeseniz de kaşlarınız, makyaj yaparken sürdüğünüz ürünler nedeniyle her zamanki konumundan daha aşağı düşer. İşte bu noktada yapmanız gereken, bir kaş fırçası edinmek ve makyajınızın sonunda kaşlarınızı düzgün bir şekilde taramak olmalıdır. Böylece daha havalı, özgüvenli ve etkileyici bakışlara sahip olabilirsiniz.  

Bazen bu ufak ipuçları kaş güzelliği için yeterli olmayabilir. Çünkü kaş şekliniz öncelikle yüz şeklinize uygun olmalı, unutmayın. Bunun için öncelikli olarak yapmanız gereken ise yüz şeklinizi doğru olarak analiz etmek ve buna uygun kaş şekillerini öğrenmek olmalıdır. Bunun için önümüzdeki günlerde yayınlanacak olan “Yüz Tiplerine Göre Kaş Şekilleri” yazımızı takip edebilir veya ivedilikle bir profesyonelden yardım almayı deneyebilirsiniz.

Son olarak, modaya uymanın çok da önemli olmadığını aklınızdan çıkarmayın. Size hiçbir şekilde yakışmayacak ama “moda” olduğu için kalın olan kaşlarınızla dolaşmak yerine ince ama zarif bir modeli tercih edebilirsiniz.  

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.