SAĞLIKLI VE DAYANIKLI TIRNAKLAR

Güzel tırnaklar ellerimin güzel görünmesi için ilk koşuldur. Ancak ellerimizle iş gördüğümüz, sürekli suya giren tırnaklarımız yumuşar, soyulur bu da kötü bir görünüm oluşturur. Dahası hareketli bir hayat tarzına sahipseniz yediklerinize dikkat etmediğinizde bundan en çok etkilenenlerden biri zayıf görünümlü kırılan, yapısı bozulan tırnaklarınız olacaktır. Eğer siz de tırnaklarınızın yeterince güzel görünmediğini, bazı sorunları olduğunu düşünüyorsanız aşağıda vereceğimiz ipuçlarını uygulayınız:

  • Yediklerimize dikkat etmemiz çok önemlidir. Özellikle diyet dönemleri maalesef tırnaklarında besinsiz kalıp cansızlaşmasına yol açmaktadır. Tırnaklarımız vitamin ve minerallerle beslenirler. Bu sebepten badem, ceviz ve fındık gibi kabuklu yemişler ve kuru meyveleri günlük beslenme programımız içine dahil etmek sade enerjimizi arttırmaz, tırnaklarımızı da güçlendirir.
  • Tırnaklar ve saçlarımız için keratin denen madde çok önemli, bunlar tırnaklarımızın ve saç tellerimizin dayanıklı olmasını sağlıyorlar çünkü. Keratini proteinli gıdalardan alabilmekteyiz bunlar arasında yumurta, süt ürünleri, yağsız kırmızı et, tam tahıllı ekmek türleri bulunmaktadır.
  • Tırnaklarımızın en fazla ihtiyaç duyduğu vitaminler içinde A vitamini bulunmaktadır. A vitamini alabilmek için yeşil fasülye, ıspanak, brokoli,  havuç ve tatlı patates yiyebilirsiniz.
  • Tabii ki bol su içmek gerekiyor. Yağ asitleri kadar tırnakların canlı görünmek için suya da ihtiyacı var.
  • Gelelim farklı tırnak bakım reçetelerine. İlkin hafifçe ısıttığını bir kahve fincanı zeytinyağına, bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin tırnaklarınızı bu karışımın için sokup 15 dakika kadar bekletin. Zeytinyağı tırnağı beslerken limon da tırnak renginizi düzeltmede, sararmalara savaş açmada bire birdir.
  • Vazelini elinize ve tırnaklarınıza sürdükten sonra eldiven geçirip uyuyabilirsiniz, tırnaklarınız yağa doyacaktır. Piyasada satılan şeffaf tırnak bakım ojelerini de evden çıkmadan sürerek doğal vfe bakımlı görünen tırnaklara sahip olabilirsiniz.
  • Renkli, kokulu bazı asetonlar tırnağı yıpratarak yapısını bozmaktadırlar, klasik renksiz ve kokusuz asetonu tercih edin ve haftada iki günden fazla aseton kullanmayın.
  • Yeşil çay demleyin buna biraz tuz ve biraz zeytinyağı karıştırarak tırnaklarınızı bunun içinde bekletin. Sonra ılık su ile durulayın.
  • Tırnaklarınızı tek yönde ve kağıt törpü kullanarak törpüleyin,. Kağıt törpü kullanmanız önemli çünkü tırnaklarınızı metal törpüler kadar zedelemezler. Ayrıca tırnak kesmek yerine düzenli törpülemenin de tırnaklarınızı için faydalı olduğunu belirtelim. Hem de stres atmak için yapılabilecek günlük bir aktivite halini alabilir 🙂

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.