Fondöten ve Cilt Yüzeyinin Porselen Makyaja Etkisi

Kalıcı makyajlardan sayılan ama temizlenebilir olması nedeniyle kalıcı makyajlardan farklı olan porselen makyaj uygulamaları son dönemde oldukça popüler olmuş durumda. Genellikle kadınlar günlük kullanıma uygun olarak kullanmaya çalışsa da, aslında bu oldukça yanlış bir tutum. Porselen makyaj günlük kullanıma uygun değildir. Yoğun bir şekilde yapılan bu makyajın asıl amacı yüzde bulunan tüm iz ve pürüzlerin giderilmesi, gündüz ya da gece, az ya da çok ışıkta cildin hiçbir şekilde parlamamasını sağlamaktır. Bu nedenle fotoğraf çekimlerinde, düğünlerde, özel gecelerde, dizi ve film sektöründe sıklıkla kullanılır.

Bu kadar zahmet gerektiren ve cilde yoğun olarak uygulanan bir makyaj için gereken özenin mutlaka gösterilmesi gerekir. Doğru tekniklerin bilinmesi gerektiği gibi, kullanılan malzemelerin de kaliteli olması ve doğru bir şekilde seçilmesi lazım. Güzel görünmek isterken cilt sağlığını da korumak en önemli amaçtır.

Porselen Makyaj Malzemeleri

Porselen makyaj uygulamanın en önemli kuralı ciltte hiç pürüz olmamasıdır. Cildin üzerinde tüy olursa, porselen makyaj uygulandığında ciltte pürüzler ve kabarıklıklar oluşur. Bu da porselen makyajın pürüzsüzlük ilkesine aykırı bir durum yaratır. Görünümde hoş sonuçlar vermez. Bu nedenle denilebilir ki, porselen makyajın ilk üyesi sir ağdadır. Yüzdeki tüm tüyler mutlaka alınmalıdır. Porselen makyaj sıfır tüy parolası ile yapılmalıdır.

Porselen makyajın en önemli elemanı ise bildiğimiz fondötendir. Cildin pürüzsüz görünümü yoğun fondöten ile verilir. Başka hiçbir makyaj malzemesi ile ciltte o bildik porselen görünümünü yaratacak etki yaratılamaz. Ancak fondöten kullanımındaki püf nokta, föndöten seçiminin sıvı yapılmasıdır. Toz ya da başka formlardaki fondötenler porselen makyajda kullanılmazlar. Ve fondöten mutlaka ten rengine yakın bir renkte olmalıdır. Her ne kadar porselen bir görünüm elde edilmek isteniyorsa da, yapılan işin doğal görünmesi de bir o kadar önemlidir.

Yine pudra seçiminde daha mat görünümlü pudralara yönelmek gerekir. Bunun amacı, yüzün yoğun fondöten görünümün üzerine mümkün olduğunca doğallık katabilmektir. Pudra eğer parlak olursa, porselen makyaj çok fazla dikkat çeker ve yapaylıktan kurtulamaz. Üstelik pudranın matlığı, porselen etkisinden gelen parlaklığı da alma eğilimindedir. Yani sıvı fondöten ve mat olmayan bir pudra seçimi porselen makyaj yapmanın temel ilkesidir. Elbette kapatıcılar ve makyaj öncesi cilde sürülen ek uygulamalar da kullanılabilir, örneğin baz gibi.

Türkiye’de porselen makyaj uygulamalarında güzellik merkezlerinin ve kadınların ilk tercihi, özellikle kaliteli ve sağlıklı malzeme seçimi için Kryolan markasıdır. Bu markanın ürünleri ile çok başarılı porselen makyajlar yapılabilmektedir. Çünkü Kryolan ürünlerin birçoğu yüksek kapatıcılık sınıfında ürünlerdir. Yine birçok ürününde de HD kapatıcılık damgası bulunur. Televizyon, dizi ve sinema sektörünün ilk tercihi de yine bu ürünler olmaktadır. Örneğin Kryolan Supracolor isimli ürün fondöten uygulamasından önce baz kullanmak isteyenler için oldukça başarılı bir seçim olarak görülüyor. Porselen makyajda baz kullanmak şart değilse de, kullanıldığı zaman etkileri ve kalıcılığı artmaktadır.

Burada önemli olan güvenilir bir marka seçmektir. Piyasada porselen makyaj yapmak için birçok ürün olsa da, bu ürünlerin hem doğal olması hem de ciltte herhangi bir sorun yaratmaması amaçlanmalıdır. Unutulmamalıdır ki, porselen makyaj kalıcı değil silinebilir bir makyajdır. Ancak yine de ciltte uzun süre kalmasından ve yoğunluğundan dolayı cildin hava alması bir süreliğine engellenir.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

İşte doğru ve kaliteli malzeme seçimi cildi bu olumsuz etkilerden korur.

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.