Doğal ve Ölçülü Makyaj Yapmanın Püf Noktaları

Makyaj yapmayı seviyor ama abartılı ve uğraşılmış durmasını istemiyor musunuz? O halde son zamanlarda adını oldukça sık duyduğumuz pastel ve nude renklerle doğal görünümlü makyajlar çıkarabilirsiniz. Birkaç basit uygulama ile hem daha sağlıklı, bakımlı görünür hem de yanlış ve abartılı makyaj uygulamaları ile saf güzelliğinize gölge düşürmezsiniz.

Öncelikle ten makyajıyla başlayıp zemin hazırlayın. Makyaja başlamadan önce yüzünüzü mutlaka nemlendirin ve güneş koruyucu ürün kullanmayı ihmal etmeyin. Ten makyajınızda hiç fondöten ve kapatıcı kullanmamak elbette en doğal görüntüdür. Ancak biz ‘’hem süreyim hem de yokmuş gibi doğal görünsün’’ istediğimiz için bu görünümü, doğru ürünleri, dozunda kullanarak elde edebiliriz. 

ten makyajı, fondöten, doğal görünüm. makyaj

Cilt tonumuzu ve cilt tipimizi bilmek işimizi kolaylaştırır. Cildinize tam oturan ve ten renginize tam uyan bb krem veya cc kremleri tercih edebilirsiniz. Renkli nemlendirici özelliğinde olan ürünler hem daha ince yapıda hem de daha az kapatıcılıkta olduğu için yüzünüzde maske etkisi yaratmaz ve doğal bir görüntü oluşturur. Eğer yüzünüzde özellikle kapatmak istediğiniz yerler veya göz altı morluklarınız varsa bu durumda likit bir kapatıcı kullanarak göz altlarınızı ve kapatmak istediğiniz bölgeleri kamuflaj edebilirsiniz. Bunun için kamuflaj paletleri kullanmanızda mümkün.

Yanaklarınızda ise sadeliğe gidebilir veya  çok koyu olmayan şeftaliler ya da uçuk pembeler kullanabilirsiniz. Renk tercihi tamamen size yakışanı seçmenize kalmış. Allığı çok az uygulamak gerekir. Bu yüzden toz allık yerine krem allıkları kullanmak daha doğal görüntü elde etmenize yardımcı olacaktır. Doğal bir görüntüde kontür, strobing gibi uygulamalar yaptığınızda doğallıktan uzaklaşırsınız. Bu nedenle, olabildiğince makyaj hilelerinden kaçınmak önemli.

Ten makyajını tamamladıktan sonra dudaklarda doğallığı yakalamak için son zamanlarda da oldukça moda olan nude renkleri tercih edebilirsiniz. Nude renkler size yakışmıyorsa  "my lips but better" (benim dudaklarım ama daha iyisi) olarak tabir edilen tam dudak renginiz ya da bir ton koyu renk olan rujları tercih ederek hem dudaklarınızı biraz canlandırmış hem de doğal bir görünüm elde etmiş olursunuz. Dudaklarınıza hiç ruj sürmeden yalnızca hafif renkli nemlendiriciler sürmeyi de tercih edebilirsiniz.

Sistemimize kayıtlı kuaförler:

Gözlerde doğallık yakalamaksa dudaklara göre daha zordur. Maskara sürerken dikkat etmeniz gereken şey maskarayı topaklanma yaratacak kadar çok sürmemek. Bu yüzden yalnızca tek kat maskara uygulamalı, kirpiklerde topaklanmaya sebep olacak kıvamdaki maskaralardan uzak durmalısınız. Maskaranın ardından kirpik tarağıyla kirpiklerinizi tararsanız tek tek ayrılmış olur. Gözlerinize koyu renkli göz kalemleri sürmek yerine ten rengi göz kalemi kullanarak hem gözlerinize canlılık ve aydınlık katmış olursunuz hem de daha doğal bir görüntü yakalarsınız. Gözleriniz büyükse bu uygulamayı yapmamanızı tavsiye ederim, çünkü açık renkli göz kalemleri gözleri olduğundan büyük gösterir.

Son olarak yaptığınız makyajın yüzünüze sabitlenmesi ve kalıcı olması için makyaj sabitleyici sprey kullanabilirsiniz. Unutmayın, önemli olan size en yakışanı kontrollü ve bilinçli bir şekilde uygulamak. Böylece makyajı güzelleşmek için değil, güzelliğinizi desteklemek için yapmış olursunuz.

 

Soru - Cevap

Leave a Reply

*Yorumlara cevap verebilmek için hesabınızın olması gerekmektedir. Buraya tıklayarak hesap oluşturabilirsiniz.